Jan Franssens, Mesoloog

Mesologie Praktijk in Almere en Rotterdam:
Randstad 22 – 161 1316 BM Almere

Antony Duyklaan 7, 3051 HA. Rotterdam

Als mesoloog benut ik ayurveda als een complementaire geneesmethode. (*).
Wat biedt ik aan? Adviezen en behandelingen met ayurveda, acupunctuur, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde.

Lid van beroepsvereniging: NVVM, RBCZ, NRM.
Vergoeding door zorgverzekering: bij de meeste zorgverenigingen.
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak“. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult.

Voor veel mensen met chronische klachten heeft de reguliere geneeskunde geen oplossing. De mesoloog combineert daarom kennis uit de reguliere geneeskunde met kennis uit een aantal alternatieve geneeswijzen zoals de acupunctuur, ayurveda, homeopathie en orthomoleculaire geneeswijzen. De mesoloog kan daardoor de symptomen begrijpen vanuit verschillende gezichtspunten. De kracht van Mesologie ligt in deze multidisciplinaire visie op klachten en symptomen.

(*) Mesologie is een nieuw specialisme in de gezondheidszorg, waar u terecht kunt met chronische klachten. De mesologie combineert reguliere medische kennis met kennis uit de complementaire (alternatieve) geneeskunde.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

Expertise

Ayurveda is een deel van de behandelingen en adviezen die ik in mijn praktijk aanbiedt. De behandelingen en adviezen komen voort uit de combinatie van kennis uit de reguliere geneeskunde en kennis uit de complementaire geneeskunde zoals acupunctuur, homeopathie en orthomoleculaire geneeswijzen, en dus ook ayurveda.

Opleiding

Academie voor Mesologie Amsterdam.

Visie op gezondheid en genezing

Voor veel mensen met chronische klachten heeft de reguliere geneeskunde geen oplossing. De mesoloog combineert daarom kennis uit de reguliere geneeskunde met kennis uit een aantal alternatieve geneeswijzen zoals de acupunctuur, ayurveda, homeopathie en orthomoleculaire geneeswijzen. De mesoloog kan daardoor de symptomen begrijpen vanuit verschillende gezichtspunten. De kracht van Mesologie ligt dan ook in deze multidisciplinaire visie op klachten en symptomen.

Transparantie

Een mesoloog streeft naar transparantie. De evaluaties van de verschillende geneeswijzen moeten elkaar aanvullen en versterken.Op deze manier is de mesoloog verzekerd van een zeer volledige evaluatie van de gezondheid. Via deze methode wordt de werkelijke oorzaak van de klachten van de patiënt goed in beeld gebracht en kan een effectieve therapie in de meeste gevallen vrijwel automatisch volgen.

Mijn specialismen

Met betrekking tot de volgende aandoeningen heb ik een specialisme:

  • Maag-darmklachten
  • Stress / Burn-out
  • Vermoeidheid / energie / onbalans
  • Allergie
  • Spieren en gewrichten

Werkwijze

Een consult bij de mesoloog bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Afspraak, 2. Anamnese, 3. Lichamelijk Onderzoek, 4. Pols- en tongonderzoek, 5. Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD), 6. Medicijnkeuze en voedingsadvies, 7. Toelichting.

Verdere omschrijving

1. Afspraak.
Na het maken van een afspraak krijgt u een vragenlijst thuis gestuurd waarin gevraagd wordt naar uw klachten, medische voorgeschiedenis, algemene symptomen en dergelijke.
2. Anamnese.
Bovengenoemde vragenlijst, die u enige tijd voor de afspraak heeft teruggestuurd,
wordt tijdens het consult met u doorgesproken en verder uitgewerkt.
3. Lichamelijk onderzoek
Onderzoek van de wervelkolom, de ledenmaten (heup, knie, enkel, pols, elleboog, schouder) en de buikorganen behoren tot de standaard onderdelen.
4. Pols- en tongonderzoek
Binnen de Traditionele Chinese geneeskunde en de Ayurveda (de geneeskunde uit India) is de observatie van de tong en het voelen van de pols een belangrijk onderdeel in het onderzoek en later in de behandeling.
5. Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD):
Met EFD worden weerstandswaarden van acupunctuurpunten gemeten op handen en voeten. De meetwaarden zijn gerelateerd aan organen en hun functies. Bij functiestoornissen in een bepaald orgaan, zal de weerstandswaarde van het bijbehorende EFD-punt afwijken van de normaalwaarde. Zo is het mogelijk om onderzoek te doen naar bijvoorbeeld algemene fysiologische functies. Ook is het zo mogelijk specifieke hormoon- en/of enzymfuncties en medicatie uit te testen.
Met behulp van EFD kan het functioneren van de mens cijfermatig in vivo, in kaart worden gebracht. EFD is er op gericht de oorzaak van de klachten op te sporen. Uniek aan de EFD is dat er een uitgebreide integrale diffentiaalonderzoek wordt toegepast.
6. Medicijnkeuze en voedingsadvies.
Aan de hand van de resultaten van het onderzoek wordt de medicijnkeuze bepaald. Dit kunnen Chinese of Ayurvedische kruiden zijn. Homeopathische en/of orthomoleculaire geneesmiddelen, zoals vitamines en mineralen kunnen eveneens geadviseerd worden. Daarnaast kan er een specifiek individueel voedings- en/of leefadvies gegeven worden.
7. Toelichting.
De bevindingen van het mesologisch onderzoek worden uitvoerig met u besproken, zodat u inzicht krijgt in het mechanisme en de oorzaken van uw klachten. Ook is het mogelijk dat u verwezen wordt naar een reguliere arts, osteopaat, acupuncturist, psychotherapeut of andere discipline in de gezondheidzorg. Na 4 tot 8 weken vindt er een controle plaats.

Afspraken en info: via knop “Maak een afspraak ” .
Na de aanvraag ontvangt u via e-mail een bericht retour.
U kunt zonder verwijzing van uw huisarts een afspraak maken bij de mesoloog. Natuurlijk kunt u wel uw huisarts of specialist op de hoogte te stellen. Mesologen streven naar een goede samenwerking met artsen, specialisten en andere disciplines in de gezondheidszorg. Een mesologisch consult duurt 1 tot 1,5 uur.
Tarief: De kosten voor een consult bedragen € 90,-.

Lidmaatschap beroepsverenigingen: Als Mesoloog D.M. (D.M.=Doctor Mesologie, titel voor afgestudeerde mesologen) ben ik lid van de Nederlandse Vereniging Voor Mesologie (NVVM) en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Tevens ben ik geregistreerd bij het Nederlandse Register voor Mesologie (NRM).
Vergoeding door verzekeraars: Gehele of gedeeltelijke vergoeding bij de meeste zorgverzekeringen, afhankelijk van de door u afgesloten polis.

Website: www.mesologie.nu
LET OP: Voor een korting bij het eerste consult dient u een afspraak te maken via de knop “Maak een afspraak”!