Afspraak maken

MAAK EEN AFSPRAAK

Miriam Alberts

Ayurveda Therapeut, praktijk docent

Praktijk Na’ an, Hengelo.
Momenteel in India voor vrijwilligers werk bij Stichting Manna Home Kerala.
Wat bied ik? In teamverband Pancha karma en korte reinigings kuren in Nederland en India. Praktijk docent op de Ayurveda Academy in Nederland. We bieden stage plaatsen aan studenten in zowel Nederland als India. 
Onderricht: Sinds maart 2017 ben ik gestart met een erkende HBO opleiding in de ayurveda. Vraag naar meer informatie via “Maak een afspraak”. Begin 2017 is mijn praktijk en studieboek ‘Ayurguide’ uitgekomen.
Retraites in India: Neem contact. Voor de website: zie hieronder onder ‘diversen’.

Lid van beroepsvereniging: Niet van toepassing.
Vergoeding door zorgverzekering: Niet van toepassing.
Consult: Voor informatie klikt u op de knop “Maak een afspraak “. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden.

Therapeutische Yoga Retraite in India
Doe mee met Manna Home Kerala en breng een week door in een klein dorpje, waar je de kans krijgt om het echte India te zien. Ervaar ayurvedische behandelingen en neem deel aan verschillende lessen zodat je het ook kunt toepassen in je dagelijkse routine. Daarnaast heb je de kans om de professionals raad te plegen en kun je een nacht heerlijk ontspannen op een luxe boot.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

Ayurvedische expertise

Leefstijl en voedings adviezen, ayurvedische behandelingen. Les geven en het verzorgen van pancha karma en korte reinigings kuren.

Opleiding en ervaring:

Massage opleiding afgerond in 2005, studie aan de Academie Ayurvedische Studies (AAS) afgerond in 2010. Gestart met lesgeven op de AAS in 2010. Stage gelopen bij Dr Rao in India; in Frankrijk via Atreya Smith, en vervolgens sinds 2013 meerdere maanden per jaar in de leer bij diverse artsen zowel in India als bij Ayurvedisch artsen die verbonden zijn aan mijn praktijk.

Sinds 2015 gestart met Stichting Manna Home Kerala, waar we  medische hulp voor lokale kinderen verzorgen. Om dit te financieren werken we ook met Westerse patiënten en studenten die voor stage, pancha karma en studie naar Kerala komen.

Visie op gezondheid en genezing

Ayurveda kijkt naar de persoon en niet alleen naar de klacht of de ziekte, dat spreekt me erg aan. Ik vind het bijzonder om samen met de cliënt te kijken in hoeverre Ayurveda een plek kan en mag krijgen in het leven van de cliënt. Omdat Ayurveda voor veel mensen nog nieuw en onbekend is, is het een uitdaging voor mij als therapeut om creatief te zijn met de mogelijkheden die Ayurveda biedt.

Mijn specialismen

  • trauma verwerking
  • zwangerschaps begeleiding
  • spijsverteringsproblemen

Werkwijze

Tijdens de eerste afspraak is er eerst een uitgebreide intake waarbij gekeken wordt naar klachten, voeding en leefstijl. Vervolgens kijken we samen naar welke behandelingen en/of veranderingen in leefstijl of voeding nodig zijn.

Afspraken en info:
Momenteel contact opnemen via de knop ‘Maak een afspraak’.
Regelmatig lange tijd in India. Afspraken zijn alleen mogelijk wanneer zij in Nederland is.
Tarief: Consulten vanaf 65 euro per uur, behandelingen vanaf 80 euro (bv massage is 75 minuten).

Lidmaatschap beroepsverenigingen: Lid van de ANVAG (Algemene Nederlandse Vereniging van Ayurveda Geneeskunde), Categorie B, nr. B.10.003.
Vergoeding door verzekeraars: Behandelingen worden geheel of deels door de zorgverzekeraars vergoed die samen werken met de ANVAG.

Meer info over Yoga Retreats in India: klik hier voor de website!
LET OP: Voor een korting bij het eerste consult dient u een afspraak te maken via de knop “Maak een afspraak”!

Vanaf 2017 bieden we onze HBO erkende en KTNO geaccrediteerde Ayurveda opleiding aan. Ons programma is praktijkgericht maar uiteraard met een gezonde dosis theorie. Theorie en praktijk wisselen elkaar steeds af en we gebruiken de hele periode om de studenten klaar te stomen voor de afsluitende stage in India in onze kliniek (Manna Home Kerala). De lessen worden verzorgd door Miriam Alberts, Dr Shailesh Muli uit India en Vaidyar AneeshJan. Tevens zullen er gastdocenten ingezet worden om ons team te versterken.
Een brochure kunt u opvragen via de knop “Maak een afspraak”.

Ayurguide

Ayurguide is een werkboek dat een belangrijk onderdeel vormt van de opleiding Ayurveda die wij aanbieden. Het boek is tevens een naslagwerk, met een uitleg over de Purva Karma behandelingen in Ayurveda. Ayurguide is geschreven in het Engels.

Het boek is te bestellen via: www.mijnbestseller.nl.

 

Adres in India: Manna Home Kerala, Poochakkal, Kerala, India.