ayurvedic therapy: massage procedure with oil and pouch of rice and spices

Ayurvedische massage is een andere vorm van massage dan de bekende reguliere massage. Reguliere massage is bedoeld om spieren die vastzitten als gevolg van bijvoorbeeld stress, los te maken. Wanneer die stress blijft, zit je er dikwijls de week erop weer om je spieren los te maken.Een ayurvedische massage stelt zich ten doel om lichaam en geest in balans te brengen (of te houden) om zo op een dieper niveau aan klachten te werken. De massage wordt uitgevoerd met warme, geneeskrachtige oliën. Ze kan bijvoorbeeld pijnverlichtend werken voor lichamelijke aandoeningen als reuma, migraine en huidklachten maar is in diepere zin gericht op de balans tussen lichaam en geest.

Ayurvedische hoofdmassage

Door de massage ontspant het lichaam zich en kalmeert de geest, met als gevolg dat fysieke ongemakken kunnen verminderen en vervelende  stress klachten oplossen. Het stimuleert een natuurlijk herstel proces en en de persoon wordt sterker in zichzelf.

Woman enjoying a Ayurveda oil massage treatment

Naast warme oliemassage met de handen, biedt de ayurveda ook een hoofdmassage waarbij continue een stroom warme olie op het voorhoofd loopt, op de plaats van het zogenoemde derde oog.Het bevordert een gevoel van helderheid en openheid, en heeft een belangrijk kalmerend effect voor de psyche die immers in het hoofd zetelt.
De meeste therapeuten en artsen, die u kunt boeken via ayurvedaconsult, bieden ayurvedische massages als een van hun behandelmogelijkheden. De ayurveda raadt behalve massage ook bijvoorbeeld meditatie, yoga en goede voeding aan om de balans tussen lichaam en geest te versterken.