Monique van de Ven, Mesoloog D.M.

Praktijk voor Mesologie, Dorpsstraat 88d, 6661 EP Elst.
Wat bied ik? Mesologie. Adviezen voor voeding en leefwijzen. Ayurveda is een onderdeel van de mesologie.

Lid van beroepsvereniging : NVVM en SRBAG.
Vergoeding door zorgverzekering: bij de aanvullende verzekering
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u boven op de knop “Maak een afspraak“. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult.

Ayurveda kijkt naar de totale mens: lichamelijk, psychisch en spiritueel. Volgens de Ayurveda zijn in alle levende organismen drie bio-energetische krachten (dosha’s) werkzaam: Vata, de kracht van beweging, Pitta, de kracht van transformatie, en Kapha, de kracht van structuur. Met behulp van uiterlijke kenmerken en met behulp van evaluatie van leefwijze, pols en tong ga ik onderzoeken wat uw verstoorde Dosha is. De behandeling is dan ook gericht om de balans weer te herstellen en u weer terug te brengen in uw eigen evenwicht.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

Expertise

Tot de mesologie behoort niet alleen de Ayuveda, maar ook de Chinese Geneeskunde, de orthomoleculaire geneeskunde, de homeopathie als ook kennis uit de reguliere geneeskunde.

Opleiding en ervaring

Academie voor de Mesologie (6-jarige opleiding).
Sinds april 2010 werkzaam in mijn eigen praktijk.

Visie op gezondheid en genezing

Ayurveda:
Ayurveda is een holistische natuurgeneeswijze en kijkt dus naar de totale mens: lichamelijk, psychisch en spiritueel. Volgens de Ayurveda zijn in alle levende organismen drie bio-energetische krachten (dosha’s) werkzaam: Vata, de kracht van beweging, Pitta, de kracht van transformatie, en Kapha, de kracht van structuur. Met behulp van uiterlijke kenmerken en met behulp van evaluatie van leefwijze, pols en tong ga ik onderzoeken wat uw verstoorde Dosha is. De behandeling is dan ook gericht om de balans weer te herstellen en u weer terug te brengen in uw eigen evenwicht.

Mesologie:
Naast de Ayurveda omvat de Mesologie homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde, Chinese kruiden & voedings adviezen.
Mesologie is ook een preventieve zorg, een soort APK keuring om klachten of ziekten te voorkomen. Mesologie doet een beroep op het zelfregulerend en zelfherstellend vermogen van de mens om zijn gezondheid te herstellen. De cliënt is dus actief betrokken bij de behandeling.

Mijn specialismen

  • Vermoeidheid/Burn-out
  • Maag/Darm klachten
  • Eczeem/Huiduitslag
  • Hoofdpijn/Migraine
  • Voeding die bij uw constitutie past

Werkwijze

Mesologie is een complementaire geneeswijze waarbij ik vooral chronische problemen behandel. Omdat een mesoloog meerdere peilers tot zijn beschikking heeft kijk ik niet alleen naar Ayurveda, maar ook naar de Chinese Geneeskunde, de orthomoleculaire geneeskunde, de homeopathie en naar de reguliere geneeskunde. Ook adviezen voor voeding en leefwijzen worden in de behandeling meegenomen.

Het consult zal ongeveer 1,5 uur duren. Tijdens het eerste consult zal een vragenformulier met u worden doorgenomen.
Het onderzoek bestaat uit :
1) Pols- en tongonderzoek volgens de Chinese Geneeskunde en de Ayurveda.
2) Visceraal (buikonderzoek)
3) Electro Fysiologische Diagnostiek: meting van de lichaamsfuncties via de meridianen op de handen en voeten.
4) vragen over voedings- en levenswijze.

De behandelingen zijn persoonsgebonden en kunnen per persoon verschillend zijn voor dezelfde in westerse termen beschreven ziekte.

U moet ongeveer 3 tot 4 behandelingen rekenen om uw klachten die in de loop der jaren zijn ontstaan weer in balans te brengen.

Afspraken en info: via knop “Maak direct een afspraak …” boven.

Tarief: Volwassen consult van 1,5 uur kost 90,00 euro.
Kinder consult (vanaf 1 jaar) kost 60,00 euro

Lidmaatschap beroepsverenigingen: NVVM en SRBAG.

Vergoeding door verzekeraars: De vergoeding is vaak gedeeltelijk maar  soms ook100 %: dit is afhankelijk van de betreffende verzekering en de aanvullende polis. Zie voor een complete lijst op www.mesologie.nl

Ligging: Er is een bushalte voor de ingang van de praktijk. Zie kaart.

Website: www.behandelcentrum-mesologie.nl
LET OP: Voor een korting bij het eerste consult dient u een afspraak te maken via de knop rechtsboven!