Tieneke Lohr, Ayurvedisch massage therapeut

Praktijk Namaste, Coppersdelle 17, 1755RB Petten.
Wat bied ik aan? Diverse ayurvedische massages.

Lid van beroepsvereniging : A.N.V.A.G, V&VN.
Vergoeding door zorgverzekering: bij de aanvullende verzekering.
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak“. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult.

Massage wordt aangeraden in verband met haar heilzame werking. De huid is uw grootste zintuig en juist dat zintuig wordt bij een massage aangesproken. Kijk naar een kind of een dier, wat voor uitwerking een aanraking of aai heeft, zij reageren impulsief. Een massage zet aan tot een dergelijke reactie. De onrust in de geest zal even op de achtergrond zijn en dat schept mogelijkheden om er beter mee om te gaan.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

 

 

Ayurvedische expertise

Massage wordt aangeraden in verband met haar heilzame werking. De huid is uw grootste zintuig en juist dat zintuig wordt bij een massage aangesproken. Kijk naar een kind of een dier, wat voor uitwerking een aanraking of aai heeft, zij reageren impulsief. Een massage zet aan tot een dergelijke reactie. De onrust in de geest zal even op de achtergrond zijn en dat schept mogelijkheden om er beter mee om te gaan.

Ik bied verschillende vormen van massage aan:

Abhyanga, een volledige lichaamsmassage met warme Ayurvedische kruiden olie, afgestemd op uw conditie/constitutie, die de Ayurveda omschrijft in termen van drie basiskrachten vata, pitta en kapha.
Deelmassages behoren tot de mogelijkheden; wilt U bijvoorbeeld alleen Uw rug laten behandelen, dan is dat mogelijk.
Shirobhyanga, massage van de hoofdhuid en rugmassage.
Pizichil, herhaaldelijke oliebegieting met massage van het hele lichaam.
Marma behandelingen:
* De marmapunten worden door een lichte aanraking gestimuleerd. Een marmabehandeling kan blokkades opheffen en de stroom van energie stimuleren.
* Marmabhyanga is een Abhyanga massage met speciale aandacht voor de marma punten.
* De marmabehandeling en de marmabhyanga kunnen ook plaatselijk worden toegepast, daar waar u een probleem ervaart.
Shirodhara, is een voorhoofdsbegieting, de verwarmde olie stroomt op de voorhoofdsmarma van de cliënt.
Reinigende behandelingen:
* Navarakhizi, een behandeling met rijsttampons gedrenkt in melk. De rijst is gekookt in speciale kruiden en wordt gedrenkt in warme melk. De behandeling is reinigend en verjongend, lost blokkades op en verbetert de circulatie, doet goed bij gewrichtszwelling en verwijdert afval uit het lichaam.
* Ubtan, een reinigende behandeling met Ayurvedische klei. De klei is rijk aan mineralen die in de poriën van de huid hun werk doen, het heeft een krachtig uittrekkende werking.
Warmte behandelingen:
* Warme zandtampons, marma behandeling met verwarmde zakjes zand, zeer geschikt voor mensen met gewrichtsklachten.
* Swedana, Stoombad, waarbij het hoofd vrij blijft. Door de warmte openen de poriën zich en kunnen de kruiden uit de olie nu nog verder het lichaam indringen. Zeer aan te bevelen na Abhyanga en Pizichil.
Behandelingen als Netra tarpana/oogbad, Nasya/neusholtereiniging, Karna purana/oorreiniging, Kati basti/rugoliebad kan ik in mijn praktijk aanbieden aan cliënten met gerichte klachten.

Opleiding en ervaring

Bij de Ganesha academie voor Yoga en ayurveda te Alkmaar heb ik een 2 jarige opleiding gevolgd in lichaamsgerichte ayurvedische massage therapeut.
Bij Beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), afdeling complementaire zorg, volg ik cursussen en trainingen om een integratie van ayurveda in de reguliere zorg mogelijk te maken.
Namaste, Praktijk voor Ayurveda heeft in 2007 “bestaansrecht” gekregen.

Visie op gezondheid en genezing

In mijn praktijk, maar ook privé, streef ik ernaar Ayurveda in ons leven te integreren. Waar eens de natuur onze leefomgeving was, heeft nu beton, luchtvervuiling en straling die plaats ingenomen. De oeroude kennis is juist nu weer van onschatbare waarde. In de Ayurvedische praktijk staan diverse behandelingen, Ayurvedische massage, life-style en voedingsadvies tot uw beschikking.
In mijn werk als verpleegkundige zie ik de beperkingen van de reguliere gezondheidszorg. Massage is een prachtige complementaire aanvulling hierop. Hier, in onze westerse maatschappij, is het vooralsnog een aanvulling. Implementatie van complementaire zorg binnen de reguliere zorg is mijn wens.

Mijn specialismen

Verschillende vormen van ayurvedische massages om:

  • stress, vermoeidheid en spanningen te verminderen,
  • de nachtrust te verbeteren,
  • de immuniteit te verhogen,
  • om spieren, banden, bindweefsel en gewrichten in een betere conditie te brengen en de circulatie van bloed en lymfe te bevorderen,
  • een gezond ouder worden te ondersteunen.

Werkwijze

Als u een afspraak heeft gemaakt, volgt eerst het intake gesprek, waarna we samen de behandeling afstemmen. Eventueel volgt een lifestyle of voedingsadvies. Na de behandeling is er ruimte voor evaluatie. Bij een massage van 1.5 uur, vraag ik u rekening te houden met een totale tijd van 3 uur.

Praktijk Namaste, Coppersdelle 17, 1755RB Petten.

Afspraken en verdere informatie: via knop “Maak een afspraak”.

Lidmaatschap beroepsverenigingen:
A.N.V.A.G categorie C (A.N.V.A.G. = Algemene Nederlandse Vereniging voor Ayurveda Geneeskunde); V&VN (Beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland).
Vergoeding door verzekeraars: Niet van toepassing.

Website: www.massage-petten.nl
LET OP: Voor een korting bij het eerste consult dient u een afspraak te maken via de knop “Maak een afspraak”!