Afspraak maken

 

Hans Brand, Ayurveda Massage Therapeut

Massage und Heilpraxis Brand, Neuer Weg 22, Bad Bentheim 48455, Niedersachsen, Duitsland.
{Vanaf Hengelo aan de andere kant van de grens}
Wat doe ik? Ayurveda-massage en polsdiagnose, en overige behandelingen.

Lid van beroepsvereniging: geen lid van beroepsvereniging, wel van kwaliteits-netwerk NAGA (Nederlandse Associatie van Geregistreerde Ayurveda-therapeuten).
Vergoeding door zorgverzekering: via de aanvullende verzekering.
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak “. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult.

Voor mij is het erg belangrijk dat de klachten verdwijnen dan wel verminderen en dat mijn klanten tevreden zijn over de door mij gebruikte therapieën. Als de dosha’s (drie basiskrachten) in onbalans zijn kan ik, indien de klant dit wenst, iets vertellen over de voeding, aan de hand van het Ayurveda kookboek van Morningstar & Desai.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

Ayurveda expertise:
Ayurveda-massage en polsdiagnose.

Bij polsdiagnose voel ik het evenwicht van de dosha’s (basiskrachten in het lichaam) en leg ik uit wat ik heb gevoeld. Ik gebruik uitsluitend ayurvedische oliën die geschikt zijn voor die klacht(en). Mijn massagetechniek heb ik in de loop der jaren aangepast. Het is nu een combinatie van Ayurveda met Breußmassage en het werken met de spieren.

En verder:
Magneetveld-therapie, Dorn-therapie in het bijzonder rugklachten, reikibehandeling.

 

 

Opleiding en ervaring

In 2000 ben ik begonnen met de opleiding tot ayurvedisch massagetherapeut bij de Hogeschool voor de Ayurveda van Robert Swami Persaud in Nijmegen. De Masterclass heb ik in 2009 gevolgd.

Verdere opleidingen:

In 1996 ben ik met Reiki begonnen en heb in 2000 de opleiding tot Reikimaster met succes voltooid. Ik geef samen met mijn vrouw Katinka Reiki cursussen.
In 2001 heb ik een opleiding gevolgd met andere massagetechnieken. In 2003 heb ik in Duitsland een opleiding Dorntherapie gevolgd (rugklachten). Elk jaar volg ik een opleiding in (zoals dit in Duitsland wordt genoemd) Energiemedizin in het vakgebied Magneet Resonantie Stimulatie van de firma Vita-Life.

Sinds 2000 werk ik als therapeut in eigen praktijk.


Visie op gezondheid en genezing

Voor mij is het erg belangrijk dat de klachten verdwijnen dan wel verminderen en dat mijn klanten tevreden zijn over de door mij gebruikte therapieën. Als de dosha’s´s in onbalans zijn kan ik, indien de klant dit wenst, iets vertellen over de voeding, aan de hand van het Ayurveda kookboek van Morningstar & Desai.

 

 

Mijn specialismen

  • wervelproblemen
  • heup- en beencorrectie in verband met scheefstand en pijn in de onderrug.

 

Werkwijze

Mijn behandeling is afhankelijk van de klacht of klachten. Bij ayurvedamassage gebruik ik de daarvoor bestemde oliën. Bij rugklachten in de onderrug kijk ik naar de scheefstand van de heup en het verschil in beenlengte. Bij scheefstand zet ik de heup weer recht en corrigeer ik daarna indien nodig de beenlengte. Deze werkwijze is gebaseerd op de Dorntherapie en de bijbehorende Breußmassage. Bij klachten tussen de schouderbladen waar denk ik wel 80% van de mensen last van hebben, behandel ik met o.a. drukpunttherapie. Als extra toevoeging tijdens de massage gebruik ik soms magneetveldtherapie.
Mijn vrouw en ik werken samen omdat veel lichamelijke klachten voortkomen uit geestelijke problemen. Massage en andere fysieke therapieën zijn dan niet altijd de oplossing. De behandelingen van mijn vrouw, erkend Heilpraktikerin voor Psychotherapie, worden veelal geheel of gedeeltelijk vergoed in zowel Nederland (aanvullende verzekering voor psychotherapie) als in Duitsland (private Krankenversicherung).

 

Shirodhara – rustgevende behandeling met warme olie

Massage und Heilpraxis Brand, Neuer Weg 22, Bad Bentheim 48455, Niedersachsen, Duitsland.
{Bij Hengelo: aan de andere kant van de grens}

Afspraken en info: Voor het aanvragen van afspraken: klik op knop “Maak een afspraak” .
Tarief: De Ayurvedamassage duurt 90 minuten en kost € 75.-. Shirodhara met vooraf een lichaamsmassage kost € 65.- € 78.- of € 100.- (totale behandelingsduur is 50, 65 of 90 minuten). Massage van nek, schouder, rug, benen en voeten en voetreflex zijn mogelijk en duren 20, 30, 45 of 60 minuten. Alle combinaties zijn mogelijk. Magneetveldtherapie kost € 24.- voor 30 minuten.

Lidmaatschap beroepsverenigingen: geen lid van beroepsvereniging, wel van kwaliteits-netwerk NAGA (Nederlandse Associatie van Geregistreerde Ayurveda-therapeuten).
Vergoeding door verzekeraars: Niet van Toepassing.

Website: www.heilpraxis-brand.de
LET OP: Voor een korting bij het eerste consult dient u een afspraak te maken via de knop “Maak een afspraak”!