Esther Witsiers, Mesoloog

Praktijk Noordpunt, Hegewei 33, 9218 VA Opeinde (Friesland).
Wat bied ik? Mesologie. Mesologie integreert reguliere kennis uit de geneeskunde met kennis uit de complementaire (alternatieve) geneeswijze,waaronder ayurveda.

Lid van beroepsvereniging
: NVVM, RBCZ.
Vergoeding door zorgverzekering: Mesologie komt bij veel zorgverzekeraars in aanmerking voor vergoeding.
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak“. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult.

Volgens de Ayurveda is GEZONDHEID een volmaakte staat van evenwicht tussen de drie fundamentele energieën van het lichaam, de dosha’s: Vata, Pitta & Kapha, en een evenwicht tussen lichaam, geest en bewustzijn. Feitelijk gaat het in de Ayurveda niet om ziekte te bestrijden maar om gezondheid te stimuleren. In de Ayurveda wordt met behulp van uiterlijke kenmerken, de algemene gemoedstoestand en het pols- & tongonderzoek gekeken naar de uit evenwicht geraakte Dosha. De gezondheid en daarmee het natuurlijke evenwicht wordt met behulp van kruiden en eventueel voedingsadviezen zo veel mogelijk gestimuleerd.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

Ayurvedische expertise

Het onderzoek en de therapie, die ik doe als mesoloog, is gebaseerd op de kennis van de reguliere geneeskunde gecombineerd met kennis van de Ayurveda, TCM ( Traditioneel Chinese Geneeskunde) & EFD (Electro Fysiologische Diagnostiek).

 

 

Opleiding en ervaring

Academie voor de Mesologie (6 jarige studie).

De Mesoloog is in staat om bij preventieve zorg maar ook bij chronische problematiek een oplossing te bieden. En het is een vriendelijke vorm van genezen.

Als Mesoloog begeef ik me in de complementaire gezondheidszorg. Ons onderzoek is gebaseerd op kennis van de reguliere geneeskunde  gecombineerd met kennis van de Ayurveda, TCM ( Traditioneel Chinese  Geneeskunde) & EFD, (Electro Fysiologische Diagnostiek). Hierbij  proberen we via verschillende manieren een gezondheids evaluatie te maken.

De therapie is gebaseerd op Homeopathie, Orthomoleculaire geneeskunde, Ayurveda- & Chinese kruiden & Voedings adviezen.

De klachten die behandeld kunnen worden zijn zeer uiteenlopend: van chronische problematiek (pijn, vermoeidheid, jeuk, allergie ) tot verlichting en of ondersteuning van ziekten. Binnen de mesologie kijken we bovendien ook naar preventieve zorg.

 

 

Visie op gezondheid en genezing

Volgens de Ayurveda is GEZONDHEID een volmaakte staat van evenwicht tussen de drie fundamentele energieën van het lichaam, de dosha’s: Vata, Pitta & Kapha, en een evenwicht tussen lichaam, geest en bewustzijn. Feitelijk gaat het in de Ayurveda niet om ziekte te bestrijden maar om gezondheid te stimuleren.

In de Ayurveda wordt met behulp van uiterlijke kenmerken, de algemene gemoedstoestand en het pols- & tongonderzoek gekeken naar de uit evenwicht geraakte Dosha. De gezondheid en daarmee het natuurlijke evenwicht wordt met behulp van kruiden en eventueel voedingsadviezen zo veel mogelijk gestimuleerd.

 

 

Mijn specialismen

  • Chronische vermoeidheid
  • Allergie
  • Darmklachten
  • Hoofdpijn
  • Kinderen

 

 

Werkwijze

Het consult zal ongeveer 1,5 uur duren. Bij het eerste consult zal het vragenformulier met u worden doorgenomen.

Het lichamelijk onderzoek bestaat uit :Praktijkruimte 2Praktijkruimte
1) Pols- & tongonderzoek volgens deTCM en de Ayurveda.
2) Visceraal (buikonderzoek)
3) Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD): meting van de lichaamsfuncties.

 

 

Praktijk Noordpunt, Hegewei 33, 9218 VA Opeinde (Friesland).

Afspraken en info: via knop “Maak een afspraak” boven.
Tarief: 95 Euro. Kinderen tot 12 jaar: 80 euro.
Lidmaatschap beroepsverenigingen: NVVM, RBCZ.
Vergoeding door verzekeraars: Mesologie komt bij veel zorgverzekeraars in aanmerking voor vergoeding. Neemt u eventueel contact op met uw zorgverzekering of te zien of uw zorgverzekeraar het mesologie-consult vergoedt.

Website: www.noordpunt.com
LET OP: Voor een korting bij het eerste consult dient u een afspraak te maken via de knop “Maak een afspraak”!

Wijzigingen voorbehouden.