Esther Witsiers, Mesoloog

Praktijk Noordpunt, Hegewei 33, 9218 VA Opeinde (Friesland).
Wat bied ik? Mesologie. Mesologie integreert reguliere kennis uit de geneeskunde met kennis uit alternatieve geneeswijze. Ayurveda is daar een onderdeel van.

Lid van beroepsvereniging
: NVVM, RBCZ, VBAG.
Vergoeding door zorgverzekering: Mesologie komt bij veel zorgverzekeraars in aanmerking voor vergoeding.

Consult

Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak“. U vult de aanvraag in en via de knop “verzenden” gaat die rechtstreeks naar de behandelaar(ster). 

Volgens de Ayurveda is GEZONDHEID een volmaakte staat van evenwicht van lichaam, geest en bewustzijn. Op lichamelijk niveau betekent dit een evenwicht van de drie fundamentele energieën: Vata, Pitta & Kapha.
In de Ayurveda gaat het niet om ziekte te bestrijden maar om gezondheid te stimuleren. 

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

Ayurvedische deskundigheid

Het onderzoek en de therapie, die ik als mesoloog doe, is gebaseerd op de kennis van de reguliere geneeskunde gecombineerd met kennis van de Ayurveda, de Traditioneel Chinese Geneeskunde (TCM) &  de Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD).  

Mijn specialismen

  • Chronische vermoeidheid
  • Allergie
  • Darmklachten
  • Hoofdpijn
  • Kinderen
 

 

Opleiding en ervaring

Academie voor de Mesologie (6 jarige studie).

Mesologie

De Mesoloog biedt zowel bij preventieve zorg als bij chronische problematiek een oplossing. Het is een vriendelijke vorm van genezen.
Als Mesoloog benut ik  kennis uit zowel de reguliere geneeskunde  als de Ayurveda, de Traditionele Chinese  Geneeskunde (TCM) &  de Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD), Hierbij  maak ik vanuit verschillende invalshoeken een gezondheid- evaluatie.

Bij de therapeutische behandelingen benutten we adviezen uit de Homeopathie, de Orthomoleculaire geneeskunde,  de Ayurveda &  de Chinese kruiden & voedingsleer. De klachten die behandeld kunnen worden zijn zeer uiteenlopend:  van chronische problematiek (pijn, vermoeidheid, jeuk, allergie ) tot verlichting van en ondersteuning bij ziekten. Binnen de mesologie is ook preventieve zorg een belangrijk deel.    

Visie

Volgens de Ayurveda is GEZONDHEID een volmaakte staat van evenwicht van lichaam, geest en bewustzijn. Op lichamelijk niveau betekent dit een evenwicht van de drie fundamentele energieën: Vata, Pitta & Kapha.
In de Ayurveda gaat het niet om ziekte te bestrijden maar om gezondheid te stimuleren. De gezondheid wordt In de Ayurveda onderzocht aan de hand van uiterlijke kenmerken, de algemene gemoedstoestand en het pols- & tongonderzoek. Met behulp van kruiden en eventueel voedingsadviezen wordt het natuurlijk evenwicht en daarmee de gezondheid zo veel mogelijk bevorderd.

Werkwijze

Het consult zal ongeveer 1,5 uur duren. Bij het eerste consult zal het vragenformulier met u worden doorgenomen.

Het onderzoek bestaat uit :
1) Pols- & tongonderzoek volgens deTCM en de Ayurveda.
2) Visceraal (buikonderzoek)
3) Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD): meting van de lichaamsfuncties.

 
 
 

 

Praktijk

Praktijk Noordpunt, Hegewei 33, 9218 VA Opeinde (Friesland).

Afspraken en info: via knop “Maak een afspraak” boven.
Tarief: 95 Euro. Kinderen tot 12 jaar: 80 euro.

Lidmaatschap beroepsverenigingen: NVVM, RBCZ, VBAG .
Vergoeding door verzekeraars: Mesologie komt bij veel zorgverzekeraars in aanmerking voor vergoeding. Neemt u eventueel contact op met uw zorgverzekering of te zien of uw zorgverzekeraar het mesologie-consult vergoedt.

Website: www.noordpunt.com
LET OP: Afspraak aanvragen: klik op de knop “Maak een afspraak”  en de aanvraag gaat rechtstreeks naar de behandelaarster.

Plattegrond