Benigna van der Ende

Ayurvedic Practitioner, Natuurgeneeskundig Therapeut

Praktijk Benigna Health & Balance, Laan van Meerdervoort 612 A, 2564 AK Den Haag.
Wat doe ik? Voedings en lifestyle advies, ayurvedische behandelingen, reinigingskuren, massage, ook babymassage, kruidengeneeskunde, en spirituele en psychologische begeleiding.

Lid van beroepsvereniging: BATC.
Vergoeding door zorgverzekering: bij de aanvullende verzekering.
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak“. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult.

Mijn doel is om cliënten te begeleiden en te ondersteunen in hun zoektocht naar gezondheid en balans in hun leven. De kracht van mijn werkwijze bestaat uit het toepassen van deze oude Ayurvedische geneeswijze op de gezondheidsproblemen van deze tijd, op een hedendaagse manier.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

Ayurvedische expertise

Voedingsconsulten, lifestyle coaching, diverse Ayurvedische behandelingen, massage (ook babymassage), marmatherapie (drukpunten), kruidengeneeskunde, en spirituele en psychologische begeleiding.

Naast de hierboven beschreven activiteiten hebben de Ayurvedische Panchakarma reinigingsbehandelingen en massagetechnieken mijn speciale aandacht. In het jaar 2010 ben ik hierin verder opgeleid in het Prakash Deep Institute of Ayurvedic Sciences in India.

Opleiding en ervaring

Ayurveda:
Ayurvedische Massage en Pancha Karma Therapeut (EISRA: European Institute of Scientific Research on Ayurveda, Den Haag), Ayurvedic Practitioner® (EISRA)
Overige:
Master in Humane Kinesiologie (Semmelweis University Budapest),  Europese Master in Adapted Physical Activity en Rehabilitatie (Katholieke Universiteit Leuven), Reiki I Behandelaar in de Usui Methode voor Natuurlijk Genezen (Yoff Kau), AVIVA Trainer (Aviva Foundation), Simplicity Parenting Coach (the Center for Social Sustainability)

Naast bovenstaande opleidingen heb ik acht jaar ervaring opgedaan als Wetenschappelijk Onderzoeker in diverse universiteiten en ziekenhuizen. Gedurende mijn studie Ayurveda ben ik een maand in India geweest, waar ik de verschillende ayurvedische behandeltechnieken zelf heb mogen ervaren en vervolgens heb leren toepassen op anderen.
Maandelijks volg ik ook Ayurveda themalezingen en cursussen.

Visie op gezondheid en genezing

Mijn doel is om cliënten te begeleiden en te ondersteunen in hun zoektocht naar gezondheid en balans in hun leven. Ik werk volgens de principes en grondslagen van de traditionele Ayurveda aangevuld met de uitvindingen van de moderne wetenschap. De kracht van mijn werkwijze bestaat uit het toepassen van deze oude geneeswijze op de gezondheidsproblemen van deze tijd, op een hedendaagse manier. Al mijn adviezen en behandelingen zijn gebaseerd op de kennis en sturing van de helende krachten van de natuur.

Mijn specialismen

  • Chronische aandoeningen: diabetes, longaandoeningen, vermoeidheid, etc. (ayurvedische en andere methoden)
  • Psychosociale klachten: slaapproblemen, stress, burnout, hoofdpijn, depressie, etc. (ayurvedische en andere methoden)
  • Spier-, en gewrichtsaandoeningen: hoofd, nek, schouder, rug, knie (ayurveda)
  • Onbalans van lichaam, geest en ziel: immuniteit/weerstand, allergie, hormonale verstoringen, spijsvertering (ayurveda)
  • Seksualiteit: zwangerschap, infertiliteit (ayurveda)
Werkwijze

Tijdens een consult evalueer ik de gezondheidstoestand van de cliënt op basis van de medische en psychosociale voorgeschiedenis en een lichamelijk onderzoek. Ik kijk naar het lichaam als een fysiek systeem, maar ook als een veld van intelligentie, dat de keuzes en benodigdheden van de betreffende persoon reflecteert. Gebaseerd op dit onderzoek, geef ik een advies hoe de gezondheid van de cliënt op lichamelijk, geestelijk en zielsniveau verbeterd kan worden. Dit advies is inclusief aanbevelingen voor dieet, stressbeheersing, behandelingen, oefeningen, emotionele genezing, kruiden en supplementen. Van belang is hierbij dat de cliënt een actieve bijdrage levert aan het genezingsproces en open staat voor het ontvangen van tijdloze kennis van stress management, diepere vervulling van het leven, emotionele genezing, balanceren van zakelijke belangen en gezondheid en verlossing van blokkades om zo zijn leven naar een volgend niveau te brengen. Naar aanleiding van de bevindingen van dit eerste consult stel ik, in overleg met de cliënt, een behandelplan op.

Afspraken en info: via knop “Maak een afspraak ”.

De openingstijden van de praktijk zijn:
Maandag t/m zaterdag: 8.30 – 21.30 volgens afspraak.
Tarief:
Intakegesprek: 90 minuten: € 95,-
Vervolgconsult: 30 minuten: € 35,-
Behandelingen: 90 minuten: € 95,-. 60 minuten: € 65,-. 30 minuten: € 35,-. 15 minuten: € 20,-
Prijzen zijn inclusief 21% BTW
Lidmaatschap beroepsverenigingen: BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument).
Vergoeding door verzekeraars:  Alle behandelingen die worden gegeven door een geregistreerd therapeut komen in aanmerking voor geheel of gedeeltelijke vergoeding, als u hiervoor aanvullend verzekerd bent. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden of kijk op www.batc.nl.

Website: www.benigna.nl
LET OP: Voor een korting bij het eerste consult dient u een afspraak te maken via de knop “Maak een afspraak”.