Brenda van der Vliet

Ayurveda therapeut, huid- en oedeemtherapeut

Praktijk De Helende Huid: Alpert van Metzhof 11, 1065 AP Amsterdam.
Wat biedt ik? Combinatie van ayurveda therapie en huidtherapeutische behandelingen, adviezen over huidklachten.

Lid van beroepsvereniging: NVH, ANVAG, geregistreerd bij kwaliteitsregister Paramedici.
Vergoeding door zorgverzekering
: bij de aanvullende verzekering.
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u  op de knop “Maak een afspraak“. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult.

Ayurveda therapie werkt eenvoudig, elegant en krachtig op de fysiologische afwijking, omdat ayurveda op het niveau van de bio-krachten werkt, die de oorzaak vormen van een (huid)aandoening. Het is de basis binnen mijn praktijk en speelt daarmee een zeer belangrijke rol. Het is uiteindelijk de therapie waarmee mensen met huidklachten echt geholpen worden. Met alleen behandeling van de huid is dit niet mogelijk.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

 

 

Expertise

Combinatie van ayurveda therapie en huidtherapeutische behandelingen; adviezen op het gebied van diverse huidklachten, waaronder acne, eczeem en rosacea.

Goede diagnostiek op basis van Ayurveda met behulp van polsdiagnose, tongdiagnose en buikonderzoek. Daarnaast zorgvuldige inspectie en palpatie van de huid. Op basis van deze gegevens wordt een ayurvedische diagnose gesteld van de huidklacht(en) waarna een persoonlijk behandelplan wordt gemaakt.

Opleiding en ervaring

Brenda van der Vliet is in 2003 afgestudeerd als bachelor of Health in de huidtherapie aan de Hogeschool van Utrecht. Gedurende 5 jaar heeft zij als huidtherapeut in een huidtherapie-praktijk gewerkt. In deze periode kwam zij vanuit een interesse in complementaire behandelmethoden en een holistische levenswijze in aanraking met Ayurveda.
Op zoek naar meer kennis over Ayurveda heeft zij daarna de opleiding tot Ayurveda-therapeut aan de Academy of Ayurvedic Studies te Amsterdam gevolgd. Tijdens de opleiding heeft Brenda bij het Kerala Ayurvedic Centre de nodige ervaring opgedaan met betrekking tot ayurvedische behandelingen.
In januari en februari 2010 volgde een individuele stage bij de ayurvedische kliniek van dr. Alaknanda Rao en dr. Deepa Kshire in Pune, India, waarbij de focus lag op huid- en oedeemproblematiek. In 2011 is zij afgestudeerd als ayurveda-therapeut op de ayurvedische aanpak van acne.
Tevens volgt zij regelmatig nascholingen op het gebied van ayurveda en huidtherapie. Zij geeft ook lezingen over Ayurveda en huidaandoeningen.

Visie op gezondheid en genezing

Ayurveda therapie creëert een balans tussen lichaam, geest en bewustzijn. Ayurveda therapie werkt eenvoudig, elegant en krachtig op de fysiologische afwijking, omdat ayurveda op het niveau van de biokrachten werkt, die de oorzaak vormen van een (huid)aandoening. Het is de basis binnen mijn praktijk en speelt daarmee een zeer belangrijke rol. Het is uiteindelijk de therapie waarmee mensen met huidklachten echt geholpen worden. Met alleen behandeling van de huid is dit niet mogelijk.

Mijn specialismen

  • acne
  • rosacea
  • eczeem
  • lipoedeem
  • darmstoornissen

Ben je op zoek naar een behandeling die jouw huid blijvend verbetert? Dan heeft de Helende Huid de oplossing met een behandeling van binnenuit met ayurveda therapie in combinatie met behandeling van de huid van buitenaf. Met als resultaat een huid die weer straalt!

Werkwijze

Een ayurvedisch behandeltraject begint met een eerste consult. Tijdens het eerste consult wordt persoonlijke aandacht besteed aan het in kaart brengen van de onderliggende oorzaak. In dit consult van circa 1,5 uur wordt aan de hand van een vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en analyse van de pols en tong de constitutie van de cliënt en disbalans volgens ayurveda vastgesteld. Vanuit dit consult volgt een advies op het gebied van voeding en levensstijl, het optimaliseren van de spijsvertering en het verbeteren van de disbalans. Tijdens het consult bespreken wij de verwachting van de therapie. Binnen een week is de anamnese volledig uitgewerkt en ontvang je jouw persoonlijke uitgebreide advies via email. Bij het advies kan een voorschrift voor ayurvedische supplementen horen.

Na 8 tot 10 weken verwacht ik je voor een vervolgconsult. Tijdens het vervolgconsult wordt gekeken of de therapie naar een vervolgstap kan. Een onderdeel van het behandelplan kan een serie van ayurvedische behandelingen zijn.

 

Praktijk De Helende Huid: Alpert van Metzhof 11, 1065 AP Amsterdam.

Afspraken en info:

maandag: gesloten.
dinsdag 09.00 uur – 17.00 uur.
woensdag 09.00 uur – 17.00 uur.
donderdag 09.00 uur – 17.00 uur.
vrijdag 09.00 uur – 17.00 uur.
op zaterdag: volgens afspraak.
Verdere info en afspraak aanvragen via de knop “Maak een afspraak”.

Tarief : op aanvraag

Lidmaatschap beroepsverenigingen: De Helende Huid is lid van de NVH en de ANVAG en is geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici.

Vergoeding door verzekeraars: De ayurvedische consulten en behandelingen kunnen vaak deels vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Deze behandelingen vallen onder natuurgeneeskundige behandelingen.Veel huidtherapeutische behandelingen kunnen rechtstreeks worden gedeclareerd bij jouw zorgverzekeraar.
De zorgverzekeraars vergoeden bij een aanvullende verzekering altijd een groot gedeelte van de huidtherapeutische behandelingen in het gezicht.

Website: www.helendehuid.nl
LET OP: Voor een korting bij het eerste consult dient u een afspraak te maken via de knop “Maak een afspraak”!