Afspraak maken

Mirjam van Wieringen

Ayurvedisch Massage therapeut

Praktijk Mirjamskleur, Oude Beekbergerweg 143, 7333 AE Apeldoorn
Wat doe ik? Ayurvedische massage, Ubtan behandelingen, Ayurvedische kookworkshops.

Lid van beroepsvereniging: Niet van toepassing.
Vergoeding door zorgverzekering: Niet van toepassing.
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Afspraak en contact “. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult.

Ik bied ik mijn liefdevolle diensten aan, omdat ik geloof in de kracht van Ayurveda.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

Ayurvedische expertise:

Één van de mooiste (en in de Ayurveda één van de belangrijkste) manieren om je lichaam gezond te houden, is het (laten) insmeren van je lichaam met warme olie.
Het Sanskriet woord voor olie is sneha. Een andere betekenis van het woord sneha is liefde en genegenheid. Jezelf met warme olie laten masseren is dus een manier om liefdevol met jezelf om te gaan.

Tijdens een gesprekje vooraf en tijdens de polsdiagnose richt ik mij op wat jij nodig hebt. Ook tijdens de massage zal ik mij laten leiden door wat ik voel. Op deze manier krijg jij een massage op maat met een helende uitwerking.
De zachte en soms diepere technieken worden met volle aandacht gegeven. Ik werk met warme geneeskrachtige Ayurvedische kruiden-oliën.

De niet-ayurvedische behandelmethoden, die ik in mijn praktijk verzorg, zijn Wellness gezichtsbehandelingen, Hotstones behancelingen en Acces Bars.

Ayurvedische Opleidingen

 • Ayurveda HBO Civas
 • Ayurveda Massage therapeut bij de Ayurveda Hogeschool Geneeskunde

Niet-ayurvedische opleidingen

 • HBO Voedings Module bij Drs. A.M. Kruyswijk – v.d. Heijden
 • Acces Bars Facilitator (Acces Consciousness)
 • Cursus etherische olie (Massage Academie)
 • Docente Shantala babymassage (Massage Academie)
 • Docent Kindermassage (Massage Academie)
 • Co-active Coaching fundamentals, ACTP
 • Sociaal Maatschappelijke dienstverlening (NCOI)

 

Visie op gezondheid en genezing

Toen ik aan mijn opleiding Ayurveda begon wist ik niet wat ik meemaakte.
Alle puzzelstukjes vielen op hun plaats.
Ik bied ik mijn liefdevolle diensten aan, omdat ik geloof in de kracht van Ayurveda.

Mijn specialismen

 • Rugklachten
 • Burn-out

Werkwijze

Aan de hand van een vragenlijst bespreken we de antwoorden en maken we samen een behandelplan.

Praktijk Mirjams Kleur, Oude Beekbergerweg 143, 7333 AE Apeldoorn

Afspraken en info: via de knop “Afspraak en Contact”.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10:30 – 16:00 uur. ’s avonds op aanvraag.
In de maanden juni, juli en augustus 2019 krijgt iedereen 50% korting op de behandeling.

Behandelingen en prijzen:

Handmassage (HASTA ABHYANGA)
Je handen zijn constant bezig, of je nu typt, boodschappen draagt of in de tuin werkt. Met al het werk dat uw handen dagelijks doen, kunnen ze een van de eerste delen van uw lichaam zijn die symptomen van pijnlijke aandoeningen vertonen. In de Ayurvedische traditie wordt Hasta Abhyanga (speciale Indiase handmassage) al lang gebruikt om deze pijnen te voorkomen of verzachten.
45 minuten €37,50

Voetmassage (PADABHYANGA)
Padabhyanga, staat erom bekend dat het de balans in je lichaam weer herstelt. Deze kalmerende massage, op de juiste manier gedaan, zorgt voor een verjongend effect en blaast je nieuw leven in.
45 minuten €37,50

Gezichtsmassage en hoofdmassage (CHAMPI)
Deze weldadige verzorgende massage kan verlichting bieden bij pijn en stresssymptomen, evenals comfort en evenwicht in de energiestroom, waardoor je een diep gevoel van vrede, kalmte en rust krijgt.
De behandeling begint met het reinigen van het gezicht en voor een verdieping van het effect maak ik gebruik van therapeutische stoom. Stomen verhoogt de afgifte en eliminatie van toxines. Daarna volgt de gezichts- en hoofdmassage met specifieke oliën.
45 minuten €37,50

Complete bodymassage (ABHYANGA)
Alleen vrouwen
Abhyanga is een Sanskriet woord voor volledige lichaamsmassage. Deze zeer persoonlijke massage voor lichaam en geest voer ik uit met behulp van warme, medicinale kruiden oliën, zorgvuldig gekozen voor jou. Ik maak ook gebruik van polsdiagnostiek.
Tijdens de behandeling worden belangrijke marmapunten gestimuleerd om maximale ontspanning te garanderen. Naast de reinigende, herstellende en immuun versterkende werking stimuleert de massage ook de bloedsomloop. Het hele lichaam wordt 60 minuten lang gemasseerd met warme geneeskrachtige kruidenolie die diep de weefsels binnendringen. Deze massage heeft een pijnstillend effect en is ook goed voor de huid. Daarbij werkt de massage voor specifieke klachten als stress, onrust, vermoeidheid of neerslachtigheid, gewrichtspijnen, spierspanning, ontstekingen of huidklachten.
Ook zijn er oliën die de Dosha’s weer in balans brengen. De olie wordt gekozen op basis van de klachten en de behoeften van jouw lichaam. Aan het eind van de behandeling wordt je lichaam met een warme deken bedekt, om de voedende werking van de kruidenoliën extra effect te geven.
75 minuten €70,00

Ubtan (PACKING – DETOX)
Je lichaam via de huid ontgiften doe je met een Ubtan behandeling.
Bij deze behandeling wordt het hele lichaam ingesmeerd met klei die heel fijn van structuur en zeer rijk aan mineralen en Ayurvedische kruiden is. Vervolgens wordt je omwikkeld met folie. Na 30 minuten wordt de klei verwijderd. Afvalstoffen en toxinen worden met deze behandeling via de poriën uit de huid gezogen.
De huid en weefsels worden heilzaam gevoed, het stimuleert de bloedcirculatie en verhoogt de immuniteit. De werking van Ubtan is bijzonder goed voor huidaandoeningen en heeft een verjongend effect.
60 minuten € 55,00

Lidmaatschap beroepsverenigingen: Niet van toepassing.

Vergoeding door verzekeraars: Niet van toepassing

Website: http://www.mirjamskleur.nl/
LET OP: Via de knop “Afspraak en Contact” kunt u een afspraak maken of contact opnemen.