Afspraak maken

MAAK EEN AFSPRAAK

Mevrouw Stana van Ginkel

Ayurvedisch Genees- en Voedingsdeskundige

Dosha Praktijk Den Haag, Monnickendamplein 2, 2547CT Den Haag.
Wat bied ik? Voedings- en leefstijladviezen, coachingsgesprekken, en indien van toepassing oliebehandelingen.
Lid van beroepsvereniging: ANVAG.
Vergoeding door zorgverzekering: via de aanvullende verzekering.
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak “. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult.

Kwaliteit van leven is van vitaal belang. Veel klachten hebben een oorzaak waar iets aan gedaan kan worden zodat de kwaliteit van leven verbetert. Sommige klachten zijn niet meer te “genezen”, maar ook hier kun je inzetten op de verbetering en/of behoud van kwaliteit van leven.
Maak Werk van je Gezondheid met Ayurveda!

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

Ayurvedische expertise:

 • Intake met vragenlijst en Ayurvedische polsdiagnose om uw constitutie te bepalen. Tevens doen wij een bloeddruk meting.
 • Voedings- en leefstijladviezen, coachingsgesprekken, en indien van toepassing oliebehandelingen.
 • Het gebruik van vitaminen, mineralen, en sporenelementen ter ondersteuning van chronische klachten.

Ayurvedisch kuren in het buitenland: u komt vooraf op de praktijk voor een intake. Samen kiezen wij voor u de beste locatie. U ontvangt een kuurvoorstel. Nadat de kuurbehandelingen zijn vastgelegd wordt u in contact gebracht met de kuurlocatie en het hotel en betaalt u direct.
Ayurvedisch kuren thuis in de lente en/of herfst: dit is een 13-daags programma onder begeleiding per mail en via Facebook.

Opleiding en ervaring

 •  Ayurvedic Practitioner – EISRA Den Haag
 • Medische en Psychosociale Basiskennis – EISRA
 • Ayurvedic Nutritionai Therapist – AAS Amsterdam
 • Ervaring in het geven van behandelingen en adviezen. Bekend met het geven van lezingen, organiseren van workshops, en sinds 2011 kuurreizen.

Visie op gezondheid en genezing

Kwaliteit van leven is van vitaal belang. Veel klachten hebben een oorzaak waar iets aan gedaan kan worden zodat de kwaliteit van leven verbeterd. Sommige klachten zijn niet meer te “genezen” omdat deze in een stadium zijn geraakt waarin geen weg terug meer is, zoals bijvoorbeeld bij COPD. Ook hier kun je inzetten op de verbetering en/of behoud van kwaliteit van leven. Mijn taak is om op basis van de Ayurvedische wetenschap inzicht in de processen en mechanismen te geven. En dit op zo’n manier dat de cliënt voelt dat de bal bij hem/haar ligt en een keuze heeft. Kennisoverdracht voor zelfredzaamheid en zelfbeschikking zijn mijn doel.

Mijn specialismen

 • Hoog cholesterol,
 • hoge bloeddruk,
 • overgewicht,
 • ondergewicht,
 • vermoeidheid,
 • stress,
 • angst,
 • onrust,
 • slaapproblemen,
 • chronische pijnklachten,
 • spijsverteringsproblemen.

Maak Werk van je Gezondheid met Ayurveda!

Individueel en/of groepsverband

Bij enkelvoudige en relatief snel te behandelen vragen is een individueel, 1 op 1, traject aan te bevelen. De meeste cliënten zijn met 3 consulten geholpen. Bij chronische aandoeningen waar langere begeleiding nodig is is een groepstraject aan te bevelen. Uw behandeling is persoonsgericht in een groepsomgeving. In groepsverband is tevens een fysiotherapeut aanwezig die kijkt naar belastbaarheid, pijnklachten en spierkracht.
Twee maal per jaar organiseert de praktijk een 13-dagen durende Thuis Detox Kuur. Hiervoor ontvangen deelnemers instructies, een boodschappenlijst (met tips waar de spullen gekocht/besteld kunnen worden), een weekmenu en recepten. Wie begeleiding wenst kan op Facebook meedoen.

Werkwijze

Voorafgaand aan het 1e consult ontvangt u een vragenlijst. Deze vragenlijst vult u in en mailt u voor aanvang van het consult terug. Op basis van de door u vermeldde informatie maken wij een eerste analyse. Tijdens uw 1e consult wordt uw constitutie middels een polsdiagnose onderzocht. Daarnaast wordt uw bloeddruk gemeten en bekijken we de door u meegenomen bloeduitslagen, indien van toepassing. Wij bespreken uw hulpvraag.

Een vervolgtraject bestaat uit

 • een voedings- en leefstijladvies,
 • evaluaties van de door u opgevolgde voedings- en leefstijladviezen,
 • coachingsgesprekken,
 • en indien van toepassing oliebehandelingen.

Begeleiding en afspraken

U wordt begeleid en gemonitord bij het in de praktijk brengen van wijzigingen in uw voeding- en leefstijlgewoonten. We bekijken in hoeverre het u helpt bij het oplossen van uw klachten.
De hoeveelheid afspraken is klacht- en persoonsafhankelijk en kan variëren van 1 vervolgconsult tot maximaal 10. Wanneer u deelneemt aan het Maak Werk van je Gezondheid met Ayurveda Programma in Den Haag zijn er maximaal 10 afspraken.

Wanneer specialistische begeleiding vereist is verwijzen wij u door naar een behandelaar op regulier en/of complementair gebied. Waar nodig zullen wij in overleg treden met uw huisarts of andere behandelaars. Dit kan nodig zijn om de juiste aanvullende zorg te geven.
Onze praktijk levert uitsluitend aanvullende zorg en neemt niet de plaats in van specialisten waar u eventueel al onder behandeling bent, zowel regulier als complementair.
Duur per afspraak maximaal 60 minuten.

Afspraken en info: via knop “Maak een afspraak” boven.
De praktijk is dagelijks van 10-18 uur geopend.
Verder ook op woensdagavond van 19-21 uur.

Tarief: 1e consult met intake: €120,- (duur: 90 minuten).
Vervolgconsulten: €85,- (per 60 minuten).
Maak Werk van je Gezondheid met Ayurveda Programma: vanaf €45,- per maand.

Lidmaatschap beroepsverenigingen: ANVAG

Vergoeding door verzekeraars: Behandelingen worden  via de aanvullende verzekering gedeeltelijk vergoed..

Website: Dosha Praktijk Den Haag: Klik hier!
LET OP: Voor een korting bij het eerste consult dient u een afspraak te maken via de knop op deze pagina!