Amanda Eek

Ayurvedisch Practitioner en Kleurentherapeut

Praktijk Colors4Life, Rijsbes 7, 2498 AM Den Haag.
Wat bied ik? Ayurvedische polsdiagnose, Ayurvedische behandelingen, Leefwijze- en voedingsadvies, Kleurentherapie, en meer.

Lid van beroepsvereniging : VBAG.
Vergoeding door zorgverzekering: bij de aanvullende verzekering.
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak“. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult.
Ayurveda is een hele mooie geneeswijze met een holistische kijk op mensen. Iemand bestaat in zijn geheel en er wordt ook aandacht gegeven aan iemands geest en ziel. Met een basis in de Kleurentherapie, sta ik als Ayurvedisch Practitioner mensen met nog lopende vragen bij met Ayurveda. Ayurveda is hiermee een hele mooie complementaire geneeswijze voor de reguliere geneeskunst. Samen met persoonsgerichte voedingsadviezen, leefstijl verbeteringen en Ayurvedische behandelingen kunt u therapieën of behandelingen uit de Allopathische geneeswijze blijven volgen. Voorgeschreven medicijnen kunnen gecombineerd worden met Ayurveda.
Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

Ayurvedische expertise

Ayurvedische anamnese, polsdiagnose, leefwijze- en voedingsadvies, diverse Ayurvedische behandelingen. En verder: Kleurentherapie, kleurenacupunctuur. De ayurvedische anamnese (gezondheidsonderzoek) is gebaseerd is op de leer van de 5 elementen en de balans tussen de drie lichaams-energieën Vata-Pitta-Kapha. Het is een holistische kijk op de mens in zijn geheel, volgens zijn of haar constitutie, dat wil zeggen zoals hij of zij vanaf zijn of haar geboorte bedoeld is te leven. Bij deze anamnese benut ik ook de ayurvedische polsdiagnose. Op basis hiervan geef ik tevens leefwijze- en voedingsadvies. Indien van toepassing, gebruik ik de kennis en toepassing van Ayurvedische kruiden.

Swedana

De Ayurvedische therapieën die ik hanteer en aanbied zijn: Abhyanga-Marma punt behandeling, Kruidenstempel behandeling, Shirodhara, en Swedana behandeling, een behandeling waarbij een stoomcabine wordt gebruikt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van puur natuurlijke producten en authentieke apparatuur geïmporteerd uit India (zie afbeeldingen). Verder werk ik in mijn praktijk met de kleurentherapie aan de hand van de balansflesjes van Aura Soma. Aan de hand van een persoonlijke kleurkeuze wordt een behandelplan opgesteld en geef ik kleurenacupunctuur behandelingen. Het doel is om de mens weer in zijn natuurlijk evenwicht te brengen.

 

voor Shirodhara: rustgevende behandeling met warme oliestraal

 

Opleiding en ervaring

In 2007 werd bij m’n zoontje van 2 ½ jaar plotseling een constitutionele allergie zichtbaar. Ikzelf kwam in contact met kleurenergie en de helende werking van kleur. Dit zijn twee belangrijke basis ingrediënten geweest van Colors4Life, Natuurgeneeskundige Praktijk voor Ayurveda en Kleurenlichtenergie, zoals die zich nu ontwikkeld heeft. Vanaf 2010 ben ik lid van de VBAG, Vereniging te Bevordering van Alternatieve Geneeswijze, en ben ik uitvoerend natuurgeneeskundig therapeut. In 2010 ben ik begonnen met Ayurveda en sinds 2014 ben ik Ayurvedisch Practitioner, met een afstudeerthesis over Allergie en Stress in Ayurveda en allopathische geneeswijze bij volwassenen en kinderen.

 • Ayurvedische opleiding bij CIVAS (deskundige Ayurveda), en bij EISRA (Ayurvedisch Practitioner).
 • Verdere opleidingen:Kleurentherapie (CIVAS), HBO MedischeBasiskennis., ASIACT ACADEMY uitgebreid met
 • Kleurenlichtacupunctuur, HighTouch Jin Shin.

 

Visie op gezondheid en genezing

Ayurveda is een Oosterse Geneeswijze met een oorsprong in het oude India. Het is een hele mooie geneeswijze met een holistische kijk op mensen. Iemand bestaat in zijn geheel en er wordt ook aandacht gegeven aan iemands geest en ziel. Met een basis in de Kleurentherapie, sta ik als Ayurvedisch Practitioner mensen met nog lopende vragen nabij met Ayurveda. Ayurveda is hiermee een hele mooie complementaire geneeswijze voor de reguliere geneeskunst. Samen met persoonsgerichte voedingsadviezen, leefstijl verbeteringen en Ayurvedische behandelingen kunt u therapieën of behandelingen uit de Allopathische geneeswijze blijven volgen. Voorgeschreven medicijnen kunnen gecombineerd worden met Ayurveda.

 

 

Mijn specialismen

 • cognitieve functies
 • spijsvertering
 • vermoeidheid/energie
 • ontspanning en beter in balans komen
 • leefstijl.

 

Werkwijze

Bij een ayurvedisch consult gaan we uitvoerig in op de vraag van de cliënt. Er wordt een uitgebreide anamnese afgenomen, waarna we een behandelplan opstellen. Bij kleurentherapie wordt de vraag van de cliënt bekeken in het licht van zijn voorkeur voor kleuren.

 

Praktijk Colors4Life, Rijsbes 7, 2498 AM Den Haag.

Afspraken en info: via knop “Maak een afspraak”.

Tarieven:

Ayurveda: 

 • Eerste consult € 65,- 1 à 1 ½ uur.
  Vervolgconsulten € 30,- ½ uur. Het eerste consult is uitgebreider. We gaan uitvoerig in op de vraag van de cliënt, er wordt een ayurvedische anamnese afgenomen plus een polsdiagnose.
 • Marma point behandeling € 65,- 1 ½ à 2 uur.
 • Kruidenstempelbehandeling € 65,- 1 ½ à 2 uur.
 • Kruidenstempelbehandeling voor kinderen € 40,- 1 uur.

Overig:

 • Kleurentherapie: Kleurenacupunctuur, Chakra behandeling € 65,- 1 ½ à 2 uur

Lidmaatschap beroepsverenigingen: VBAG lidnummer 2101235.
Vergoeding door verzekeraars: De consulten en behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed bij meerdere zorgverzekeringen in het aanvullend pakket (natuurgeneeskundige behandeling).

Website: www.colors4life.nl
LET OP: Voor een korting bij het eerste consult dient u een afspraak te maken via de knop rechtsboven!