Afspraak maken

Drs. Marise Bout

Natuurgeneeskundig therapeut – Plato-conform

Natural Waves Body Mind Center – praktijk voor massage & balans,
Merwedekade 174bis, 3522 JE Utrecht.
Wat doe ik? Therapeutische massage (Ayurvedisch en voetreflex), natuurvoedingsleer en Ayurveda, energie en balans bij zwangerschap en geboorte.

Lid van beroepsvereniging: BATC
Vergoeding door zorgverzekering: geheel of gedeeltelijk afhankelijk van de polis.
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak “. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult.

Natural Waves Body Mind Center richt zich op vrouwen die bezig zijn met hun leefstijl of ongemak ervaren ten gevolge van overbelasting van lichaam of geest. De holistische aanpak ondersteunt het immuunsysteem en geeft verlichting in periodes van transitie. Behandeling is erop gericht om het natuurlijke en zelf-genezend vermogen aan te spreken, te versterken en in stand te houden, om zo gezonder en vitaler door het leven te gaan.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

Ayurvedische expertise:

Een natuurlijke leefstijl en identiteit staan centraal in mijn behandelingen en workshops. Ik ben als natuurgericht vakspecialist op HBO-niveau geschoold in therapeutische massage (Ayurvedisch, voetreflex), natuurvoedingsleer en Ayurveda.

Opleiding en ervaring

  • Ayurvedische massage (Anand)
  • Ayurveda (CIVAS)
  • Natuurvoedingsleer inclusief stukje Ayurveda (CIVAS)
  • Ayurveda kwam op mijn pad, daarin blijf ik me doorontwikkelen

Visie op gezondheid en genezing

Wat mooi aan de Ayurveda is, is dat deze handvatten geeft om lekker in je vel te zitten. Er is geen goed of fout. Je kan ervan meepakken wat op dat moment bij je past. Het gaat erom dat je leert wie je bent en wat je nodig hebt. Dat wisselt vaak van moment tot moment. Je kan stapsgewijs leren wat goed voor je is. Niets moet, er zijn alleen maar keuzen waar je baat bij hebt.

De Ayurveda beschrijft de ritmes van dag en nacht en de seizoenen. Het in kaart brengen van je eigen natuur en routines aansluitend op deze ritmes draagt bij aan bewustwording van wie je bent en waar jouw behoeften liggen. Maatwerk voeding, massages en een gebalanceerde leefstijl werken preventief en brengen je (terug) naar je basis, zodat er ruimte ontstaat voor bewuste keuzes die je goed doen.

Mijn specialismen

Op dit moment werk ik voornamelijk dosha-balancerend. Mijn aanpak werkt ondersteunend bij maag-darmklachten, slapeloosheid, stress, burn-out en allergieën.

Werkwijze

1. De eerste afspraak is altijd een lang algemeen consult en bestaat uit een uitgebreide anamnese (aanleiding, voorgeschiedenis, constitutie-bepaling en behandeling) om meer informatie te krijgen over jouw balans en welke elementen daar een rol bij spelen.
2. Op het tweede (korte) algemene consult ontvang je maatwerk leefstijl- en voedingsadvies en bespreken we het behandelplan, dat ik  aan de hand van jouw balans en behoeften opstel. Onderwerpen zijn de combinaties van werkvormen, het tijdpad, de evaluatie en de behandelfrequentie.
3. De behandeling gaat van start.

Praktijk: Natural Waves Body Mind Center, Merwedekade 174bis, 3522 JE Utrecht.

Afspraken en info: via knop “Maak een afspraak” boven. Afspraken mogelijk: ma-di-do-vr: 9.30 -17.00 uur

Tarief:

  • Algemeen consult 30 minuten €40
  • Korte natuurgerichte behandeling 50 minuten €55
  • Lange natuurgerichte behandeling 90 minuten €85 Tarieven per 14-10-2016, wijzigingen onder voorbehoud. 

Lidmaatschap beroepsverenigingen: BATC
Vergoeding door verzekeraars: Afhankelijk van de aanvullende verzekering worden natuurgeneeskundige consulten en behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed. Therapeut heeft medische basiskennis volgens de Plato-eindnormen, een eis van sommige zorgverzekeraars voor vergoeding vanaf 2017. Informeert u bij uw zorgverzekeraar.

Website:www.naturalwaves.nl/

LET OP: Afspraken en info: via knop “Maak een afspraak” boven