Afspraak maken

MAAK EEN AFSPRAAK

Vallabhi Knaapen

Ayurvedisch Practitioner

Praktijk natuurgeneeskunde Amala Ayurveda.
Praktijk adres: Van Breestraat 83, 5012KA Tilburg.
Wat biedt ik aan? Constitutiebepaling, levensstijl- en dieetadviezen; diverse behandelingen zoals diverse massages, marma behandeling, shirodhara; kookworkshops. Zoals gebruikelijk in de vedische traditie behandel ik als vrouw enkel andere vrouwen.
Lid van beroepsvereniging: niet van toepassing.
Vergoeding door zorgverzekering: niet van toepassing.
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak “. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult.

Mijn werk is erop gericht om mensen te helpen om meer zelf-inzicht te krijgen met ayurveda als handvat. Door zelfinzicht kunnen mensen een weg inslaan die beter is voor hun geestelijke en lichamelijke gezondheid.
Verder is de kennis van de ayurveda ook nog eens heel praktisch om door middel van een juist dieet, een goede dagindeling, het juiste werk weer in balans te komen, zodat het lichaam zich kan herstellen. Ook de massages en andere behandelingen zijn hierbij geweldige hulpmiddelen.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

Ayurvedische expertise:

In mijn praktijk kunt u terecht voor een ayurvedische constitutiebepaling, levensstijl- en dieetadvies, diverse behandelingen zoals abyanga massage, marma behandeling, en shirodhara, en ook voor een astrologische kaart met uitleg. Verder geef ik ook kooklessen, bij u thuis, voor 1 of 2 personen. Indien u een locatie heeft voor meerdere personen is het ook mogelijk om met een groep een kookworkshop te organiseren.

 

 

Opleiding en ervaring

Mijn opleiding in Ayurveda heb ik gedaan bij AGN te Den Haag, en mijn afstudeerstage aan de Ayurvedische medische universiteit te Jamnagar, Gujarat, India. Mijn afstudeerproject ging over het gebruik van suiker en de nadelige invloeden hiervan op het lichaam.

Samengevat

  • Ayurvedische opleiding: AGN, Den Haag, 4 jaar.
  • Stage in Jamnagar Ayurvedisch universiteitsziekenhuis, India.
  • Eigen praktijk sinds 2006.
  • Verder : Opleiding bij Art of Living als ayurvedisch masseur (art of breathing, art of silence, massagecursus).

Visie op gezondheid en genezing

Mijn werk is erop gericht om mensen te helpen om meer zelf-inzicht te krijgen met ayurveda als handvat. Door zelfinzicht kunnen mensen een weg inslaan die beter is voor hun geestelijke en lichamelijke gezondheid.
Verder is de kennis van de ayurveda ook nog eens heel praktisch om door middel van een juist dieet, een goede dagindeling, het juiste werk weer in balans te komen, zodat het lichaam zich kan herstellen. Ook de massages en andere behandelingen zijn hierbij geweldige hulpmiddelen.

Mijn specialismen

Geen bijzonder specialisme, maar ik werk wel alleen met vrouwen.

Werkwijze

Als een cliënt bij me komt, is er eerst een constitutie-bepaling en inventarisatie van klachten. Daarna werk ik gericht met consulten, adviezen. massages en andere behandelingen om de cliënt beter in balans te brengen.

Zoals gebruikelijk in de vedische traditie behandel ik als vrouw enkel andere vrouwen.

Afspraken en info: via de knop ‘Maak een afspraak’.
Lidmaatschap beroepsverenigingen:
niet van toepassing.
Betreffende vergoeding door verzekeraars:
 Vanaf 1 oktober 2015 ben ik geen lid meer van beroepsverenigingen VBAG en RBCZ, dus behandelingen worden niet langer vergoed en zijn niet verzekerd. Ik heb hiervoor gekozen, omdat de eisen van zorgverzekeraars steeds hoger worden. Dit kost steeds meer tijd, energie en geld, die ik liever besteed aan de ayurveda zelf. Om deze reden heb ik mijn tarieven enigszins verlaagd, en zijn de behandelingen nu op eigen risico.

Tarieven (wijzigingen voorbehouden):

De kosten van de behandelingen zijn:
*Constitutiebepaling (ca 1 uur, 30 euro)
De geboorte- en huidige constitutie worden bepaald aan de hand van een vragenlijst en polsdiagnose.  U krijgt een algemene uitleg met adviezen voor uw constitutie mee op papier.
 *Abhyanga massage (ca 1,5 uur, 45 euro)
Klassieke lichaamsmassage met sesamolie. Deze massage gaat diep in de huid, geeft ontspanning, breekt onzuiverheden af en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie, bevordert de opname van voedingsstoffen en het loskomen van vastzittende afvalstoffen. Het resultaat is een verhoogde staat van bewustzijn dat de genezende kracht van het lichaam verbetert. De massage duurt ca. 1 uur. Na afloop van de massage is er een rusttijd van 10 minuten, daarna wordt de olie afgenomen met stoomhanddoeken.
*Marma behandeling (ca 1 uur, 30 euro)
De marma behandeling is een zeer belangrijke behandeling waarbij een aantal energiepunten (marmapunten) 1 tot 1,5 minuut per punt gebalanceerd worden. Dit bevordert een betere doorstroming van energie, je komt tot rust en voelt je na de behandeling energieker en meer in balans. De marma behandeling zelf duurt ca. 45 minuten, na de behandeling is er een rusttijd van 10 min. 
*Shirodhara (ca 1 uur, 40 euro incl. olie)
Bij Shirodhara wordt olie op uw voorhoofd gegoten via een dunne straal, dit geeft een weldadige rust in uw hoofd. De oliebegieting zelf duurt ca 30 minuten, in deze tijd gaat de energie die normaal naar uw hoofd gaat, naar de rest van het lichaam waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. Vooraf aan de shirodhara krijgt u een korte hoofdmassage, na de shirodhara is er een rusttijd van ca 10 min.


  *Combinatie Abhyanga – Marma, 2,15 uur (incl. stoomhanddoeken): 65 euro
*Combinatie Abhyanga – Shirodhara, 2,15 uur (incl. stoomhanddoeken): 75 euro 

*Levensstijl- en dieetadvies op maat (1 uur, 30 euro)
Er wordt gewerkt met werkboeken die clienten bijhouden om het dieet goed te kunnen volgen en resultaten bij te kunnen houden. Kooklessen individueel of met twee a drie personen zijn hierbij soms gewenst.
*Ayurvedische kookles bij u thuis (individueel of per groep, ca 2 uur, 45 euro excl. ingredienten)
Aantal personen is afhankelijk van de locatie. 
*Hoofdmassage (ca 1 uur, 30 euro)
Combinatie van massage en marmapunten behandeling. Activeert en balanceert de gezichtsspieren. Vermindert de spanning in de hoofd- en gezichtsspieren, waardoor rimpelvorming vermindert.
*Voetmassage met olie (ca 1/2 uur, 15 euro) 
Klassieke voetmassage met olie, geeft rust, meer gronding, en meer energie, ook goed voor de organen via stimulatie van marmapunten. 
*Plaatselijke pijnverlichting door massage en marmabehandeling (ca 1/2 uur, 15 euro)
In geval van pijnklachten kunt u een pijnverlichtingssessies doen. Hierbij wordt door een combinatie van massage en marmabehandeling plaatselijk de pijn verzacht en prana toegevoerd aan deze plek. 
*Garshan-Massage (ca 1/2 uur, 15 euro)
Massage met ruwzijden handschoenen voor betere doorbloeding. Na de massage voelt u zich energiek, en opgefrist.
*Vishesh (ca 1,5 uur, 45 euro)
Sterke spierdrukmassage, voor het activeren van slechte circulatie in de spieren. 

Voor meer informatie kunt u terecht op mijn website www.amala-ayurveda.nl.
LET OP: Voor een korting bij het eerste consult dient u een afspraak te maken via de knop “Maak een afspraak” op deze pagina!