Afspraak maken

Mevr. Rabea Iqbal

Ayurvedisch Natuurgeneeskundig therapeute

Praktijk IQ Balance, Oude Barneveldseweg 98, 3862 PS Nijkerk
Wat bied ik? Ayurvedische behandelingen, consulten en diensten zoals: massage, voedingsadvies, counseling, total health checks, kuren, vakanties, retraites, preventie, trainingen, lezingen

Lid van beroepsvereniging: BATC
Vergoeding door zorgverzekering: de therapeutische consulten worden bij vele verzekeringen via de aanvullende verzekering vergoed.
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak “. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden.

Zelf ben ik afkomstig uit twee culturen en begrijp daardoor beide invalshoeken heel goed. Mijn missie is het om voor ieder individuele cliënt met betrekking tot de kennis van de Ayurvedische geneeskunde de vertaalslag te maken naar zijn of haar persoonlijke situatie. Dit doe ik met het doel om de gezondheid, het evenwicht en de levensvreugde van mijn cliënten te vergroten.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

Mijn deskundigheid is vooral het aanbieden van een totaalpakket.
Alle aspecten van het leven spelen een rol als het gaat om evenwicht en mijn kracht is het om dit helder te krijgen en indien nodig aan verbetering bij te dragen door het opstellen van een meetbaar plan. Hierbij maak ik gebruik van een dosha test en een eigen ontwikkelde methode voor het vaststellen van de totale balans en de VedaPulse meetapparatuur. Ik verzorg zowel behandelingen van therapeutische aard, als Wellness behandelingen.

Wellness behandelingen
In mijn praktijk wordt alles holistisch benaderd maar soms kan het zijn dat iemand niet de diepte in wil. Hiervoor heb ik diverse Wellness behandelingen.

Samenwerking
In het verlengde van mijn Ayurvedisch en Wellness aanbod werk ik samen met andere specialisten, zoals freelance medewerkers voor de Wellness diensten en partners die gespecialiseerd zijn in o.a. Osteopathie, Acupunctuur, Fysiotherapie, Financiële dienstverlening, Yoga, Meditatie, Bedrijfsartsen en twee Huisartsen (de huisartsen in Duitsland, waar ik ook een vestiging heb).

Specialisme
Met betrekking tot de volgende klachten heb ik een specialisme:
  • hoofd, nek, schouder, rug
  • stress
  • hart en bloedvaten
  • vermoeidheid, energie, onbalans
  • klachten bij ouder worden

 

 

 

Opleiding

  • Ayurvedisch massage therapeut bij Jade Health Center.
  • Ayurvedic practitioner bij EISRA
  • Diverse workshops en andere (niet ayurvedische opleidingen).
Ervaring
 
Sinds mijn 14e heb ik me al in Ayurveda verdiept. Ik ben begonnen met beauty en massage en ontdekte later hoe veel omvattend het thema balans en lifestyle is. Dat maakte me nog nieuwsgieriger.

In 2006 opende ik mijn praktijk onder de naam RaMasThe – Rabea Massage Therapie, afgeleid van de begroeting Namasté. Later veranderde deze naam in IQ Balance.

Zelf ben ik afkomstig uit twee culturen en begrijp daardoor beide invalshoeken heel goed. Mijn missie is het om voor ieder individuele cliënt met betrekking tot de kennis van de Ayurvedische geneeskunde de vertaalslag te maken naar zijn of haar persoonlijke situatie. Dit doe ik met het doel om de gezondheid, het evenwicht en de levensvreugde van mijn cliënten te vergroten.

 
Verdere opleiding en ervaring
 
Naast Ayurvedische opleidingen heb ik ook een financiële en administratieve achtergrond die ik in mijn servicepakket integreer. Hierbij gaat het niet alleen om de zakelijke “harde kant” van het geld, maar ook om de emotionele “zachte kant” van geld.

Tevens heb ik diverse beauty bijscholingen gedaan  incl. aromatherapie, stress management en stoelmassage (shiatsu).
Leiderschaps en communicatie trainingen behoren ook tot mijn scholings- pakket.

Visie op gezondheid en genezing

De Ayurvedische natuurwetten bieden mij houvast en geven duidelijke richtlijnen om mijn behandelingen en consulten goed te onderbouwen en veilig uit te voeren.

Werkwijze

Een consult begint altijd met een vragenlijst, een intake en het vaststellen van het doel van een eventuele behandeling. Hierop volgt een advies en/of een behandeling met behandelplan en, indien nodig, vervolgafspraken.

 

Praktijk IQ Balance, Oude Barneveldseweg 98, 3862 PS Nijkerk.
De praktijk is gevestigd in hotel “De Roode Schuur”.

Openingstijden:
Mijn praktijk is 7 dagen per week geopend van 9 uur s’ochtens tot 22 uur s’avonds.
De weekenden zijn voornamelijk gereserveerd voor hotelgasten.
Afspraken en info:  via knop “Maak een afspraak” boven.

Lidmaatschap beroepsverenigingen: BATC
Vergoeding door verzekeraars: De behandelingen die  als “therapeutisch” omschreven staan, worden vanuit een aanvullend pakket door de meeste zorgverzekeraars vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en kan per zorgverzekeraar verschillen.

Website:http://www.iqbalance.net/
LET OP: Een afspraak kunt u via de knop “Maak een afspraak” op deze pagina aanvragen!