Afspraak maken

Robert Swami Persaud

Ayurveda geneeskundige (Vaidya), Docent Ayurveda, Filosoof

Praktijk nabij Nijmegen: Kruisbergseweg 60, 6601 DD Wijchen
Wat bied ik? Constitutie-analyse, adviezen, behandelingen.

Lid van beroepsvereniging : C.A.T.
Vergoeding door zorgverzekering: afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering gehele of gedeeltelijke vergoeding.
Consult: Om een afspraak rechtstreeks bij de behandelaar aan te vragen klikt u op de knop “Maak een afspraak “. 

De Ayurveda kijkt steeds naar het ‘nu’ en het ‘straks’. Ziekten en aandoeningen zijn in haar visie niet alleen een mogelijk gevolg van genetica, infecties, gevoeligheden en van zogenaamde ‘onbekende’ oorzaken. Het is jouw volledige constitutie die de voorwaarden vormt om iets op te lopen. Daarom kijkt de Ayurveda naar het ‘nu’ en het ‘straks’.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

Ayurvedische expertise:

Op basis van een nauwkeurige constitutie-analyse geef ik adviezen voor:

 • uw persoonlijke voeding.
 • adviezen m.b.t. Ayurvedische preparaten.
 • geestelijke en psychotherapeutische adviezen.
 • behandelingsadviezen zoals Panchakarma, speciale oliemassages, darmspoelingen enz.
 • eventuele doorverwijzing naar een Ayurvedische therapeut in uw regio. Door heel Nederland werken door mij opgeleide Ayurvedische therapeuten. Op het landgoed Weldam in Hengevelde staat ons Panchakarma kuuroord.
Opleiding

Tussen 1976 en 1993 deed ik mijn Ayurvedische studies in India, aanvankelijk in het noordelijke Chandigarh waar ik enige tijd woonde, later in de zuidelijke deelstaat Kerala bij de Arya Vaidya Sala (Dr. P.K. Varier). In India heb ik de titel van ‘Vaidya’ ontvangen: in India geeft dit het beroep van arts aan.
Als kind leerde ik de eerste kneepjes van de Ayurvedische massage van mijn vader; zowel hij als mijn grootvader waren daar goed in thuis. In India echter ben ik de wetenschappelijke kanten van de Ayurveda gaan studeren (inclusief reguliere medische kennis). Vooral in voeding en medicijnen heb ik mij gespecialiseerd. De toepassing van de Abhyanga massage is naar mijn aard, daarom onderwijs ik het ook graag.
In Nederland heb ik de universitaire studies Nederlands Recht (Open Universiteit Heerlen) en Wijsbegeerte doorlopen. Tot en met 2011 schreef ik 7 boeken, uitgegeven door o.a. uitgeverij Servire. Ook volgde ik de opleiding farmacologie voor artsenbezoekers; hierdoor kan ik op een verantwoorde wijze mijn patiënten ook regulier-medisch adviseren en begeleiden. Er bestaan immers riskante interacties tussen vele westerse medicijnen en kruiden en deze moeten goed onderkend worden alvorens ze voor te schrijven. In 1993 legde ik met enkele collega’s de eerste steen van een Ayurvedische beroepsvereniging die nu als de ANVAG bestaat. Vanaf 1990 geef ik lessen in Ayurveda binnen mijn Hogeschool Ayurveda Geneeskunde. Inmiddels hebben tientallen Ayurvedische massagetherapeuten (‘Ayurvedische toppers’) hier hun vak geleerd.

Ayurveda: preventie en genezing

De Ayurveda kijkt steeds naar het ‘nu’ en het ‘straks’. Ziekten en aandoeningen zijn in haar visie niet alleen een mogelijk gevolg van genetica, infecties, gevoeligheden en van zogenaamde ‘onbekende’ oorzaken. Het is jouw volledige constitutie die de voorwaarden vormt om iets op te lopen. Daarom kijkt de Ayurveda naar het ‘nu’ en het ‘straks’.
Nu: wát en wíe ben je? Waar zitten jouw kwetsbaarheden en vitaliteiten? Als je klachten hebt, hoe vertonen zich die dan? Als je geen klachten hebt, loop je dan toch risico’s? Of zit je op het goede spoor en kan je daarin verder aangemoedigd worden?
Straks: jouw gevoeligheden ontwikkelen zich in een voortdurend proces. Als je ouder wordt gaat dat steeds sneller. Heb je dat wel in de gaten? Wordt het niet eens tijd jezelf eens goed onder de Ayurvedische loep te nemen? Zodat je ook straks je leven heel goed leven mag in een zo optimaal mogelijke kwaliteit!

Mijn specialismen

 • klachten over de darmwerking; obstipatie, opgeblazenheid, spastisch colon, colitis ulcerosa, ziekte van Crohn.
 • klachten ten aanzien van psychosomatose in diverse vormen.
 • malaiseklachten met slapeloosheid, chronische vermoeidheid, burnout, overmatige stress, libidoverlies.
 • klachten m.b.t. hart en bloedvaten; verhoogde bloeddruk, hartritmestoornissen, atherosclerose, krampen in de bloedvaten, hartfalen.
Werkwijze

Ik begin het consult met een gesprek over uw gezondheidssituatie. Indien van toepassing kijk ik ook naar uw medisch dossier, uw eventueel medicijngebruik, en, indien nodig, geef ik u extra uitleg over uw situatie.
Mijn adviezen zijn nooit in tegenspraak met uw eventuele reguliere behandeling, integendeel, het beste van beiden is het beste voor u. Mijn consult is honderd procent vertrouwelijk en duurt ongeveer twee uren; daarom is dit consult in principe eenmalig.
Ik pas een aandachtig polsonderzoek bij u toe, dat duurt enkele minuten. Ik onderzoek uw hartritme, uw bloeddruk en vooral uw persoonlijke constitutie. Niemand is een ‘vata-‘, ‘pitta-‘ of ‘kaphatype’ maar iedereen is een unieke combinatie daarvan! En uw unieke combinatie leg ik helder aan u uit.
Op basis daarvan ga ik u de juiste voedingsadviezen geven. Deze zijn eenvoudig, smakelijk, regulerend voor uw gewicht en vergroten uw geestelijk welzijn. Indien gewenst en nuttig schrijf ik u maximaal 2 Ayurvedische medicijnen voor die u volgens een persoonlijk recept kunt gebruiken voor een beperkte tijd. Ook mag u zich volgens mijn aanwijzing verder laten behandelen door een van de door mij aan te wijzen Ayurvedische therapeuten in het land. Zelf heb ik voor u een kosteloze email-service waardoor u mij te allen tijde nog persoonlijk kunt raadplegen indien u nog vragen heeft.

Praktijk nabij Nijmegen: Kruisbergseweg 60, 6601 DD Wijchen.

Afspraken en info:

 • Voor een afspraak klikt u op de knop ‘Maak een afspraak’ (zie boven).
 • Voor een consult is het uurtarief € 78,80. Per consult heb ik 2,5 uur nodig. Dit is inclusief voorbereiding, consult en administratieve verwerking. Duurt het consult iets langer dan 2,5 uur dan worden daar geen extra kosten voor gerekend.
 • In principe is het consult eenmalig. Mocht men terug willen komen voor een vervolg dan kan dat tegen uurtarief.
 • Indien nodig ontvangt u van mij een recept voor geneesmiddelen. [Ik verkoop zelf geen geneesmiddelen.]

Lidmaatschap beroepsverenigingen: C;A.T. [Collectief Alternatieve Therapeuten].
Vergoeding door verzekeraars: Uw consult wordt door de meeste Nederlandse zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed afhankelijk van uw polis keuzen. Informeert u eventueel bij uw zorgverzekeraar.

De meest actuele gegevens vindt u op de website: www.ayurveda-center.com/
LET OP: Een afspraak maakt u via de knop “Maak een afspraak”: