Afspraak maken

Sarah Spruyt

Ayurvedisch practitioner, massage therapeut, arts

Praktijk Samsarah, Engelbamp 69, 3800 Sint-Truiden, België
Wat doe ik? Ayurvedische voedings- en levensstijl advies, ayurvedische massages, individuele yogacoaching

Lid van beroepsvereniging: Niet van toepassing
Vergoeding door zorgverzekering: Niet van toepassing

Ayurveda leerde me hoe we onlosmakelijk verbonden zijn met de wereld om ons heen, hoe de seizoenen, voeding, wat we doen en met wie we omgaan ons beïnvloeden, en hoe ons lichaam en onze geest constant samenwerken.

Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak “. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

Ayurvedische expertise:

  • Ayurvedisch voedings- en levensstijl advies
  • Ayurvedische voeding: kookworkshops en lezingen

 

Opleiding en ervaring

  • 1 maand “Ayurvedic massage and panchakarma therapy” basis opleiding @School of Ayurveda and Panchakarma in Kannur, Kerala, India (Januari 2018):
  • Diploma Ayurveda Nutrition and Lifestyle Coach, 2 jarige Opleiding aan Delight Academy in Amsterdam, afgerond juni 2020

Sinds november 2020 heb ik een eigen ayurvedische praktijk waarin ik ayurvedisch voedings en levensstijl-advies geef en ayurvedische massages (Abhyanga ). Tevens geef ik af en toe ayurvedische kookworkshops.

Voorheen gaf ik  klassiek medische consulten. Deze consulten geef in niet meer.

Ik ben klassiek geschoold arts en heb 12 jaar als internist-infectioloog gewerkt in ziekenhuizen. Ik doe dit werk  op zich niet meer, maar neem mijn medische achtergrond wel mee in al mijn contacten.

 

Visie op gezondheid en genezing

Ayurveda leerde me hoe we onlosmakelijk verbonden zijn met de wereld om ons heen, hoe de seizoenen, voeding, wat we doen en met wie we omgaan ons beïnvloeden, en hoe ons lichaam en onze geest constant samenwerken.

Ayurveda leerde me dat echte gezondheid niet afwezigheid van ziekte is, maar je evenwichtig, in balans voelen met jouw eigen unieke natuur. Elk symptoom is een manier van je lichaam om je iets te vertellen. Ik wil mensen graag helpen om ervoor te kiezen daarnaar te luisteren en die wijsheid in de praktijk om te zetten.

Werkwijze

Tijdens een eerste consult van ongeveer 1.5 à 2uur stel ik uitgebreid vragen over hun gezondheid en dagelijkse gewoonten. Ik voel de pols en bekijk hun tong. Hiervoor hebben ze thuis ook 2 vragenlijsten ingevuld (prakriti en voedingsvragenlijst).
Aan de hand hiervan stel ik een eerste advies op maat samen rond voeding en levensstijl. Dit uitgewerkt advies stuur ik binnen een paar dagen na het consult per email.
Cliënten betalen de 1e keer zowiezo meteen ook voor één vervolgconsult (+/- 1 uur) , dat we samen ongeveer 6 weken later plannen.
Dan kijk ik wat ze reeds hebben kunnen toepassen en hoe ze reageren op de veranderingen in voeding en levensstijl. In verdere opvolgconsulten pas ik geleidelijk dingen aan, of voeg ik adviezen toe, dit kan ook zijn op gebied van yoga.

Praktijk Samsarah, Engelbamp 69, 3800 SInt-Truiden, België.

Afspraken en info via de knop “Maak een afspraak” hierboven!

Tarief:

1e consult (90 à 120min) en één opvolgconsult (60min): 150 euro
Opvolgconsult (60min): 70 euro
Abhyanga 90 min: 90 euro
Abhyanga 60 min: 70 euro
Yogacoaching 75 min: 60 euro

Lidmaatschap beroepsverenigingen: Niet van toepassing.

Vergoeding door verzekeraars: Niet van toepassing.

Website: www.samsarah.be
LET OP: Voor een korting bij het eerste consult dient u een afspraak te maken via de knop op deze pagina!