Afspraak maken

Sarah Spruyt

Ayurvedisch practitioner, massage therapeut, arts

Praktijk Samsarah, Fazantstraat 52, 3730 Hoeselt, België
Wat doe ik? Ayurvedische voedings- en levensstijl advies, Ayurvedische massages en behandelingen, individuele yoga coaching.

Lid van beroepsvereniging: Niet van toepassing
Vergoeding door zorgverzekering: Niet van toepassing

Ayurveda leerde me hoe we onlosmakelijk verbonden zijn met de wereld om ons heen, hoe de seizoenen, voeding, wat we doen en met wie we omgaan ons beïnvloeden, en hoe ons lichaam en onze geest constant samenwerken.

Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak “. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

Ayurvedische expertise:

 • Ayurvedisch voedings- en levensstijl advies
 • Ayurvedische voeding: kookworkshops en lezingen
 • Ayurvedische massage: Abhyanga en Udvartana
 • Ayurvedische behandelingen zoals Katu, Janu en Greeva Basti
 • Individuele yoga coaching of privé yoga les
 • Ayurvedische catering

 

Opleiding en ervaring

 • 1 maand “Ayurvedic massage and panchakarma therapy” basis opleiding @School of Ayurveda and Panchakarma in Kannur, Kerala, India (Januari 2018):
 • Diploma Ayurveda Nutrition and Lifestyle Coach, 2 jarige Opleiding aan Delight Academy in Amsterdam, afgerond juni 2020

In Juli 2003 ben ik afgestudeerd als arts aan de Vrije Universiteit van Brussel, vervolgens heb ik mij gespecialiseerd in Interne geneeskunde-Infectieziekten.
Daarna heb ik gedurende 12 jaar gewerkt in Brusselse ziekenhuizen.
Momenteel doe ik geen klassieke medische consulten meer, maar neem mijn medische achtergrond en ervaring mee in al mijn consulten.

Sinds november 2020 heb ik een eigen Ayurvedische praktijk waarin ik Ayurvedisch voeding- en levensstijladvies en Ayurvedische massages (Abhyanga ) geef. Tevens geef ik af en toe Ayurvedische kookworkshops.

 

Visie op gezondheid en genezing

Ayurveda leerde me hoe we onlosmakelijk verbonden zijn met de wereld om ons heen, hoe de seizoenen, voeding, wat we doen en met wie we omgaan ons beïnvloeden, en hoe ons lichaam en onze geest constant samenwerken.

Ayurveda leerde me dat echte gezondheid niet afwezigheid van ziekte is, maar je evenwichtig, in balans voelen met jouw eigen unieke natuur. Elk symptoom is een manier van je lichaam om je iets te vertellen. Ik wil mensen graag helpen om ervoor te kiezen daarnaar te luisteren en die wijsheid in de praktijk om te zetten.

Werkwijze

Tijdens een 1 e consult van ongeveer 1.5 à 2 uur stel ik uitgebreid vragen over jouw gezondheid en dagelijkse gewoonten. Ik voel je pols en bekijk je tong, onderzoek je. Zo kan ik me een idee vormen van jouw Ayurvedische constitutie. Aan de hand hiervan stel ik een 1 e advies op maat samen rond voeding en levensstijl.
Aan dit consult wordt steeds één opvolgconsult gekoppeld, dat we ongeveer 2-3 weken na het 1 e consult inplannen . Dan bekijken we samen wat je reeds hebt kunnen toepassen, welke veranderingen er zijn opgetreden en wat de volgende stappen zijn die je kan nemen.

Praktijk Samsarah, Fazantstraat 52, 3730 Hoeselt, België.

Afspraken en info via de knop “Maak een afspraak” hierboven!

Tarief:

 • 1e consult (90 à 120min) en één opvolgconsult (60min): 150 euro
 • Opvolgconsult (60min): 70 euro
 • Abhyanga 90 min: 90 euro
 • Abhyanga 60 min: 70 euro
 • Yoga coaching 75 min: 60 euro

Lidmaatschap beroepsverenigingen: Niet van toepassing.

Vergoeding door verzekeraars: Niet van toepassing.

Website: www.samsarah.be
LET OP: Voor een korting bij het eerste consult dient u een afspraak te maken via de knop op deze pagina!