Afspraak maken

TO MAKE AN APPOINTMENT WITH DR. RAO, PLEASE CLICK BUTTON ‘MAAK EEN AFSPRAAK‘ 

Dr. Alaknanda Rao

Ayurvedacharya (B.A.M.S., Pune University, India)

Praktijk plus adres: Panini Ayurveda, Ouderkerkerlaan 121, 1185 AG Amstelveen.
Wat bied ik aan? Ayurvedische behandelingen voor een grote reikwijdte aan klachten.
Tevens een specialisatie voor vrouwen en kinderen.

Lid van beroepsvereniging: ANVAG
Vergoeding door zorgverzekering: afhankelijk van uw zorgverzekering en type aanvullende verzekering.
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak “. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden.

Het is mijn streven om de echte kennis van Ayurveda in zijn pure en onveranderde vorm door te geven. Ik wil Ayurveda op een zeer praktische manier verspreiden om het op een nuttige en gemakkelijk manier in de hedendaagse moderne levensstijl in.te passen

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

 

Ayurvedische expertise

Dr. Rao heeft sinds 1992 werkervaring als ayurvedische arts in zowel India (sinds 1992) als  Europa (sinds 2002). Ze heeft  met patiënten uit alle leeftijdsgroepen en diverse achtergronden, zoals in landelijke als stedelijke gebieden, gewerkt.

Als ayurvedisch arts heeft zij

  • veel ervaring in de Pancha karma (een uitgebreid ayurvedisch kuurprogramma).
  • als faculteitslid  in bekende instituten in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Engeland gewerkt.
  • ook een kliniek in India en organiseert zij stageprogramma’s voor studenten en therapeuten.

Zij geeft workshops en seminars over verschillende klinische onderwerpen zoals Pancha karma, Ayurvedische koken, Therapeutische massage, Zwangerschap en postnatale zorg, Kinderziekten, Babyzorg en Babymassage.

Opleiding en ervaring

Dr. Alaknanda  Rao is afgestudeerd aan de Universiteit van Poona in India (B.A.M.S titel). Deze opleiding in de ayurveda is een 6 jaren durende fulltime studie. Zij is verder afgestudeerd in de ayurvedische voeding en dieetkunde aan de Tilak Maharashtra Universiteit, ook in Poona.
Zij heeft tevens gewerkt met bekende Vaidyas (benaming voor de traditionele ayurvedische artsen) om met de traditionele geneesmethoden en medicijnpreparatie ervaring op te doen. Via het traditionele Gurukula systeem heeft zij de kennis van de Polsdiagnose ontvangen.

Dr. Rao heeft  in 1992, ook in Poona, de Panini*)  Ayurveda kliniek opgericht.  Sinds 1993 werkt zij werkt daar samen met Dr. Deepa Kshire en een team van assistent artsen en therapeuten. In 2002 kwam dr. Rao voor het eerst naar Europa en van 2002 tot 2007 was zij elk jaar telkens een half jaar in Europa en een half jaar in de Panini kliniek in India werkzaam.  Na 2007 is dr. Rao zich meer op haar Ayurvedische praktijk in Amsterdam gaan concentreren. Op dit moment werkt dr. Rao voornamelijk in Nederland en dr. Kshire in India. Zij werken op diverse Ayurvedische gebieden samen.

De specialiteit van de in de stad gevestigde  Panini  klinieken in India is om tegen betaalbare prijzen waarachtige Ayurvedische consulten en behandelingen te geven.  Zij zijn ook zelf, op basis van traditionele recepten, meer en meer diverse Ayurvedische supplementen en producten gaan maken.  Op deze manier waarborgen ze de kwaliteit van de supplementen. Ook organiseren zij regelmatig “ayurveda kampen” die door de plaatselijke gemeenschap en scholen goed ontvangen worden. Ook worden er research projecten opgezet om effectieve behandelingsplannen voor diverse ziekten en klachten te ontwikkelen.

In 2006 is haar boek over ayurveda verschenen: Why Ayurveda? Open Your Eyes To Ayurveda by Dr. Anil K. Mehta and Dr. Alakananda Rao (Autor).

*) Panini wordt gezien als een reincarnatie (Avatar) van Shri Patanjali. Panini was een geleerde in de Ayurveda, de yoga and de Sanskriet taal. Hij heeft over al deze onderwerpen belangrijke geschriften geschreven. 

Visie op gezondheid en genezing

Het is mijn streven om de echte kennis van Ayurveda in zijn pure en onveranderde vorm door te geven. Ik wil Ayurveda op een zeer praktische manier verspreiden om het op een nuttige en gemakkelijk manier in de hedendaagse moderne levensstijl in.te passen

Er zijn mensen die, na het zien van de eindeloze bijwerkingen die vele chemische geneesmiddelen hebben, naar een natuurlijke manier van genezen zoeken. Ayurveda kan dergelijke mensen zeer effectieve oplossingen bieden.
Er zijn mensen die In onze moderne samenleving de leegte en nutteloosheid van de materiële wereld duidelijk is geworden. Voor hen biedt de  Ayurveda solide filosofische en spirituele inzichten.
EN: zo goed als iedereen kan profiteren van zijn uitstekende preventieve maatregelen en lichaamsvriendelijke genezingsmethoden om ziekte te voorkomen.

Ayurveda is zo groot en zo diep als een oceaan. Voor iemand consulten kan geven is een uitgebreide opleiding en voldoende ervaring nodig. Nadat ik in India voldoende lange tijd met de studie en uitoefening van Ayurveda ben bezig geweest, verspreid ik nu, op mijn kleine bescheiden wijze, de kennis van Ayurveda in het westen.

Ik ben van mening dat genezing en geestelijke wetenschappen geen landsgrenzen en taalbelemmeringen hebben. De inspiratie en zegeningen van mijn Shriguru, de goede wil van mijn patiënten, en goedgezinde mensen zoals u, houden me op dit pad om God op een steeds betere wijze  in mensen te dienen.

De specialismen van dr. Rao zijn ondermeer:

  • Diverse fysieke en psychologische aandoeningen
  • Burnout, Chronische vermoeidheid, Auto-immuunziekten, Eczeem, gewrichts problemen
  • Spanning, Stress, Angst, Slaapproblemen
  • Dieet en voedings advies afgestemd op uw behoeften
  • Advies voor levensstijl, Yoga, Pranayama, meditatie
  • Begeleiding bij ziekten bij pasgeborenen en kinderen
  • Hormonale problemen, Puberteit, Menopauze

Werkwijze

Een eenvoudig Ayurvedisch consult kan uw leven veranderen

Het eerste consult omvat een uitgebreid fysiek en mentaal onderzoek. Zo’n onderzoek omvat een beschouwing van de historie van uw gezondheid, de pols- en tong- diagnose, buikpalpatie-, huid-, haar- en gezichtsanalyse. Er wordt tevens tijd gereserveerd om een advies plan te maken en de instructies op te schrijven.

Leefstijl aspecten, die van belang worden geacht, worden besproken. Uw ontvangt een evaluatie met betrekking tot uw Prakruti (natuurlijke dosha constitutie / uw lichaamstype) en Vikruti (analyse van uw constitutie met betrekking tot de gezondheidsproblemen). Er worden adviezen gegeven om de elementen van het lichaam te balanceren, waardoor het lichaam, bij regelmatige beoefening, weer in evenwicht komt.

In het begin worden follow-up bezoeken aanbevolen  zodat de consultant de veranderingen in het lichaam kan controleren. Mocht het nodig zijn dan worden verdere aanpassingen in kruidensupplementen, voedingsadvies, oefeningen en/of dagelijkse behandelingen toegepast. Follow-up bezoeken zullen afnemen, zodra gezonde levenspatronen op basis van een bewustere levensstijl gaan toenemen.  

Praktijk: Panini Ayurveda, Ouderkerkerlaan 121, 1185 AG Amstelveen.

Afspraken en info: via de knop “Maak een afspraak” boven.

Opmerking: De gebruikelijke consult tijd is een uur. Als u een lange medische geschiedenis heeft, een complexe gezondheidssituatie en / of veel vragen, dan is het beter om voor de eerste afspraak anderhalf uur uit te trekken .

Tarief: Een consult van een half uur is 55 euro. Een consult van een uur is 100 euro. Alles inclusief BTW.

Lidmaatschap beroepsverenigingen: Anvag (Algmene Nederlandse Vereniging voor Ayurveda Geneeskunde).

Vergoeding door verzekeraars: Afhankelijk van de aanvullende verzekering worden consulten en behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed. Voor een indicatie klikt u hier ! Neemt u eventueel contact op met uw eigen zorgverzekering.  Let wel: ayurvedische supplementen, medicijnen en oliën worden niet vergoed.

Website: ayurveda-panini.com