Afspraak maken

Mevr. Amber Jägers

Ayurvedisch therapeut

Praktijk Holistic Empowerment, Van Ostadestraat 234 A-B, 1073 TV, Amsterdam
Wat bied ik? Voedings- en leefstijlconsulten, Begeleiding Ayurvedische detox, Ayurvedische behandelingen: abhyanga massages inclusief swedana, Holistische coachingsgesprekken

Lid van beroepsvereniging: NIet van toepassing
Vergoeding door zorgverzekering: Niet van toepassing
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak “. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult.

Mijn moto is een vitaal leven in verbinding met jezelf. Mijn uitgangspunt zijn de oude geschriften van de Ayurveda. Mijn achtergrond als yoga docent en mijn vaardigheden als coach helpen mij bij mijn werkzaamheden.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

Ayurvedische expertise:

Sinds 2019 geef ik Ayurvedische massage en voeding- en leefstijladvies.
Als Ayurvedische behandelingen richt ik mij op Abhyanga massages inclusief Swedana.
In 2022 start ik een vervolg opleiding tot Ayurvedisch practitioner.

NIet Ayurvedische expertise:

Holistisch coaching: Dit is coachende gespreksvoering waarbij de cliënt met een vraagstuk komt. We onderzoeken dit vanuit de ratio, maar ook vanuit het gevoel en het lichaam. Zo kan ik ook huiswerkopdrachten meegeven die gericht zijn op ademhaling of een hartmeditatie.
Specialisme
 • Spijsverteringsklachten
 • Stressklachten
 • Hoogsensitiviteit
 • Gewrichtsklachten: reuma en artrose
 • Periodieke Ayurvedische detox
Ayurvedische opleidingen en ervaring

De volgende opleidingen heb ik gevolgd.

 • KTNO gecertificeerde opleiding tot Ayurvedisch therapeut bij Ayurdaay Nilayam 2018-2020
 • Voedings cursus bij de Academy for Ayurvedic studies (nu Delight academy) 2016
 • Ayurvedische Yoga opleiding bij Academy for Ayurvedic Studies 2017

In 2018 ben ik gestart met het geven van workshops waarbij ik Yoga en Ayurveda combineerde (ik ben sinds 2015 yogadocent: Hatha 400+ uren).
In 2019 ben ik begonnen met het geven van massages, voedings- en leefstijlconsulten.
In 2021 ben ik een opleiding tot coach gaan volgen om mijn gespreksvoering tijdens consulten te verbeteren en ook meer met cliënten in gesprek te gaan over gedachtes, emoties, patronen en gedrag.
Ik deed dit eerder bij Amsterdam South Health Center en, na de geboorte van mijn dochter en er enige tijd uit te zijn geweest, bij The Innersense – een praktijk voor holistische geneeswijzen.
Mijn adviezen blijken succesvol. Met kleine aanpassingen in voeding en leefstijl kan vaak al een groot verschil worden gemaakt. Waar het passend is, zet ik ook extra suppletie in.
De meeste klanten help ik met stress gerelateerde klachten, afvalstoffen, spijsverteringsklachten en soms ook reumaklachten.
Het is het plan om in de tweede helft van 2022 een opleiding tot  Ayurvedisch practitioner te volgen.

Niet Ayurvedische opleiding

 • Medische basiskennis PLATO. Gecertificeerd in 2019.
Visie op gezondheid en genezing

Ik richt mij op het zo holistisch mogelijk ondersteunen van iedere cliënt. De basis is voeding en de leefstijl, suppletie is een aanvulling. Ik vind het belangrijk dat Ayurveda niet als een regime of dieet dient, maar vanuit een logisch inzicht en lichaamsbewustzijn ervaren wordt. Mijn moto is dan ook een vitaal leven in verbinding met jezelf. Mijn achtergrond als yoga docent en mijn vaardigheden als coach helpen daarbij. voelen, verbinden.
Ondanks deze moderne en zachtmoedige benadering is het uitgangspunten de oude geschriften van Ayurveda en ben ik waar nodig ook streng.

Ik werk in een multidisciplinair centrum. De uitwisseling van kennis is bijzonder en inspirerend. Het helpt mij om mij verder te ontwikkelen.

Mijn specialismen

Werkwijze

Bij Ayurvedische consulten doe ik eerst een korte pre intake, deze stuur ik per mail op om alvast een beeld te krijgen van de klachten van de cliënt
Tijdens de intake zelf is er een uitvoerige anamnese waarbij ik ook gebruik maak van tongdiagnose en polsevaluatie. Daarnaast lopen we een vragenlijst over tal van gezondheidsaspecten door en bespreken we het huidige dieet en de huidige leefstijl.
Vaak geef ik ook al tips en adviezen tijdens de intake..
Uiteindelijk werk ik een behandelplan of Ayurvedisch advies uit waar voeding, leefstijl, suppletie en eventueel ook behandelingen deel van uitmaken. Dit stuur ik per mail toe.
Ik vraag de meeste cliënten maandelijks terug te komen om  met betrekking tot de klachten de voortgang te bespreken.
Bij de Ayurvedische massage doe ik een korte intake online, mocht een cliënt nog niet voor een Ayurvedisch consult zijn geweest. Op basis van deze online intake en een korte kennismaking bepaal ik de oliekeuze en stem ik k de behandeling af.

Praktijk Holistic Empowerment, Van Ostadestraat 234 A-B, 1073 TV, Amsterdam
Afspraken en info: via knop “Maak een afspraak” boven.
Praktijk is open op woensdag en vrijdag.

Tarieven:

 • Ayurvedisch consult: € 120,- duur 60 min exclusief uitwerktijd van het advies.
 • Ayurvedische massage inclusief Swedana 90 min € 105,-
 • Vervolgconsult € 60,-, duur 30 min.

Lidmaatschap beroepsverenigingen: Niet van toepassing.
Vergoeding door verzekeraars: Niet van toepassing.

Website: 
LET OP: Voor een korting bij het eerste consult dient u een afspraak te maken via de knop op deze pagina!