Afspraak maken

 

Josine Acket

Mesoloog en Ayurveda Practitioner

Mesologie praktijk Josine Acket, Jan van der Bildtstraat 19, 5621 GN  Eindhoven

Wat biedt ik? Als mesoloog werk ik veel volgens Ayurvedische principes, voedings- en leefstijladvies. Ik adviseer Ayurvedische kruiden, homeopathische middelen, celzouten, oertincturen, orthomoleculaire voedingssupplementen.

Lid van beroepsvereniging: VBAG (ayurveda en mesologie), NVVM (mesologie), RBCZ.
Vergoeding door zorgverzekering: via de aanvullende verzekering.
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak “. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult.

De essentie van mijn werk is dat ik mensen begeleid in het veranderen van hun voedings- en leefstijl zodat hun gezondheid verbetert, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik werk vanuit een westerse kijk op natuurgeneeskunde met gebruik van Ayurvedische principes.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

 

 

Ayurvedische expertise:

In mijn praktijk werk ik zowel met Ayurvedische diagnose als met Elektro Fysiologische Diagnostiek.
Verder geef ik Ayurvedische voedings- en leefstijladvies. Ik werk graag met Ayurvedische kruiden naast homeopathie, celzouten en voedingssupplementen..
Ik ben zowel mesoloog als ayurveda practitioner.

Mesologie

Mesologie is een breed georiënteerde natuurgeneeskundige discipline. Fundament is dat gewerkt wordt vanuit verschillende disciplines: ayurveda, TCM (Traditional Chinese Medicine), orthomoleculaire geneeswijze, homeopathie en fytotherapie. Er zijn immers meer mogelijkheden om de gezondheid van mensen te ondersteunen. Wij hanteren ook meerdere onderzoeksmethoden: anamnese, observatie, pols- en tongdiagnose, visceraal onderzoek en een meting door middel van Elektro Fysiologische Diagnostiek.

Ervaring:

Ik heb ervaring met allerlei chronische klachten variërend van: vermoeidheid, pijn, darmklachten, menstruatieproblemen, vruchtbaarheidsproblemen, hoofdpijn en migraine, burn-out, depressies, longproblemen, allergie en voedingsovergevoeligheid.

 

Opleiding 

  • Psychologie (diploma)
  • Mesologie (diploma)
  • Ayurveda Practitioner (diploma Delight Academy, voorheen Academy of Ayurvedic Studies – AAS)
  • Ayurvedic nutrition & lifestyle practitioner (EIVS)
  • Module Massage I, massage II, massage marmapunten (AAS)

 

 

Visie op gezondheid en genezing

Voor mij is ayurveda een natuurgeneeswijze die alle aspecten van het leven omvat. De essentie van mijn werk is dat ik mensen begeleid in het veranderen van hun voeding en leefstijl zodat hun gezondheid verbetert, zowel lichamelijk als geestelijk. Mijn behandelingen, zowel met kruiden als de massages, ondersteunen dat proces. Ayurveda betekent dat je als therapeut in overeenstemming met de natuur handelt. Dat betekent dat je een westerse mens op een manier behandelt die past binnen het westerse klimaat, de westerse cultuur en leefwijze.

 

 

 

Mijn specialismen

zieken die volgens de ayurveda Vata-ziekten genoemd kunnen worden, zoals:

  • rugklachten,
  • spierpijn,
  • krampen,
  • darmproblemen als diarree en obstipatie,
  • specifieke huidproblemen en gewrichtsproblemen.

Verder ook ondersteuning bij zenuw- en gewrichtsaandoeningen.

 

Werkwijze

Al mijn behandelingen beginnen met een intake. Hierbij wordt onder andere een anamneseformulier gebruikt. Op basis van de bevindingen tijdens het eerste consult volgt er een behandelingsplan.

 

Mesologie praktijk Josine Acket, Eindhoven: Jan van der Bildtstraat 19 5621 GN Eindhoven.

Afspraken en info: via knop “Maak een afspraak”.
Openingstijden: Mijn praktijk is alle werkdagen open.

Lidmaatschap beroepsverenigingen: VBAG (ayurveda en mesologie), NVVM (mesologie), RBCZ.

Vergoeding door verzekeraars: Afhankelijk van de aanvullende verzekering worden Ayurvedische en mesologische behandelingen gedeeltelijk vergoed.
Voor een vergoedingenlijst van de mesologische consulten: zie mijn website: : www.mesologieacket.nl.
[Zowel mijn ayurvedische behandelingen als mesologische behandelingen worden onder de naam Mesologiepraktijk Josine Acket vergoed. Beide zijn geregistreerd bij mijn AGB-code.]

Websiteswww.mesologieacket.nl en www.ayurveda-eindhoven.nl.
LET OP: Voor een korting bij het eerste consult dient u een afspraak te maken via de knop op deze pagina!