Afspraak maken

 

Josine Acket

Mesoloog en Ayurveda Practitioner

Praktijk Gaja Ayurveda

 • Eindhoven: Gerard Bruningstraat 14, 5644 RR Eindhoven.
 • Tilburg: Amer 20, 5032 AZ  Tilburg.

Wat doe ik? Ayurvedische behandelingen waaronder diverse massages, voedings- en leefstijladvies. Ayurvedische kruiden. Mesologie, homeopathie, orthomoleculaire voedingssupplementen.

Lid van beroepsvereniging: VBAG (ayurveda en mesologie), NVVM (mesologie), RBCZ.
Vergoeding door zorgverzekering: via de aanvullende verzekering.
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak “. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult.

De essentie van mijn werk is dat ik mensen begeleid in het veranderen van hun voedings- en leefstijl zodat hun gezondheid verbetert, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik werk vanuit een westerse kijk op natuurgeneeskunde op basis van ayurvedische principes.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

 

 

Ayurvedische expertise:

Bij Gaja Ayurveda Eindhoven doen wij ayurvedische behandelingen zoals abyangha (olie-massage), udvartana (poedermassage), warmtebehandelingen als pinda sveda, kati basti en janu basti (olie-behandeling rug en knie), shiropichu (hoofdbehandeling) en massage van marmapunten. Er is een svedana stoomcabine aanwezig.

Verder geef ik ayurvedisch voedings- en leefstijladvies. En maak ik gebruik van ayurvedische kruiden. Zonodig aangevuld met homeopathie en/of voedingssupplementen. Als aanvulling op de ayurvedische diagnose werk ik met Elektro Fysiologische Diagnostiek.

Ik ben van origine mesoloog en inmiddels ook ayurveda practitioner.

Mesologie

Mesologie is een breed georiënteerde natuurgeneeskundige discipline. Fundament is dat gewerkt wordt vanuit verschillende disciplines: ayurveda, TCM (Traditional Chinese Medicine), orthomoleculaire geneeswijze, homeopathie en fytotherapie. Er zijn immers meer mogelijkheden om de gezondheid van mensen te ondersteunen. Wij hanteren ook meerdere onderzoeksmethoden: anamnese, observatie, pols- en tongdiagnose, visceraal onderzoek en een meting door middel van Elektro Fysiologische Diagnostiek.

Ervaring:

Ik heb ervaring met allerlei chronische klachten variërend van: vermoeidheid, pijn, darmklachten, menstruatieproblemen, vruchtbaarheidsproblemen, hoofdpijn en migraine, burn-out, depressies, longproblemen, allergie en voedingsovergevoeligheid.

 

Opleiding 

 • Psychologie (diploma)
 • Mesologie (diploma)
 • Ayurveda Practitioner (diploma Delight Academy, voorheen Academy of Ayurvedic Studies – AAS)
 • Ayurvedic nutrition & lifestyle practitioner (EIVS)
 • Module Massage I, massage II, massage marmapunten (AAS)

 

 

Visie op gezondheid en genezing

Voor mij is ayurveda een natuurgeneeswijze die alle aspecten van het leven omvat. De essentie van mijn werk is dat ik mensen begeleid in het veranderen van hun voeding en leefstijl zodat hun gezondheid verbetert, zowel lichamelijk als geestelijk. Mijn behandelingen, zowel met kruiden als de massages, ondersteunen dat proces. Ayurveda betekent dat je als therapeut in overeenstemming met de natuur handelt. Dat betekent dat je een westerse mens op een manier behandelt die past binnen het westerse klimaat, de westerse cultuur en leefwijze.

 

 

 

Mijn specialismen

zieken die volgens de ayurveda Vata-ziekten genoemd kunnen worden, zoals:

 • rugklachten,
 • spierpijn,
 • krampen,
 • darmproblemen als diarree en obstipatie,
 • specifieke huidproblemen en gewrichtsproblemen.

Verder ook ondersteuning bij zenuw- en gewrichtsaandoeningen.

 

Werkwijze

Al mijn behandelingen beginnen met een intake. Hierbij wordt onder andere een anamneseformulier gebruikt. Op basis van de bevindingen tijdens het eerste consult volgt er een behandelingsplan.

 

 

Praktijk Gaja Ayurveda en Mesologie praktijk Josine Acket.

Eindhoven: Gerard Bruningstraat 14, 5644 RR Eindhoven.
Tilburg: Amer 20, 5032 AZ  Tilburg.
Afspraken en info: via knop “Maak een afspraak”.

Mijn praktijk is alle werkdagen open. Voor ayurvedische behandelingen kun je alleen terecht in Eindhoven. Voor mesologie en ayurvedisch voedings- en leefstijladvies kun je zowel in Tilburg als in Eindhoven terecht.
In Tilburg ben ik op woensdag en donderdagochtend werkzaam. Op overige dagen in Eindhoven.

Lidmaatschap beroepsverenigingen: VBAG (ayurveda en mesologie), NVVM (mesologie), RBCZ.

Vergoeding door verzekeraars: Afhankelijk van de aanvullende verzekering worden ayurvedische en mesologische behandelingen gedeeltelijk vergoed. Wellness-massages worden niet vergoed.
Voor een vergoedingenlijst van de mesologische consulten: zie mijn website: : www.mesologieacket.nl.
[Zowel mijn ayurvedische behandelingen als mesologische behandelingen worden onder de naam Mesologiepraktijk Josine Acket vergoed. Beide zijn geregistreerd bij mijn AGB-code.]

Websiteswww.mesologieacket.nl en www.ayurveda-eindhoven.nl.
LET OP: Voor een korting bij het eerste consult dient u een afspraak te maken via de knop op deze pagina!