Carolien Roovers

Ayurvedisch Massagetherapeut

Praktijk Amchi, Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 92, 6862 ZZ Oosterbeek.
Wat biedt ik? Ayurvedische consulten [voeding, leefstijl, massage], al dan niet gecombineerd met Lichaamsgerichte psychotherapie.

Lid van beroepsvereniging: Niet van toepassing
Vergoeding door zorgverzekering: Niet van toepassing.
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak “. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult. Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

 

Voorgeschiedenis

Mijn naam is Carolien Roovers. Ik heb in de jeugdhulpverlening gewerkt en behaalde mijn diploma HBO-Pedagogie aan de Hogeschool van A’dam. Ik begeleidde vele jaren volwassenen en kinderen. Daarna werkte ik via Stichting Vluchtelingenwerk met alleenstaande minderjarige asielzoekers. Het was een zeer inspirerende tijd waar ik altijd probeerde verbondenheid te creëren in situaties van afgescheidenheid.
Later ben ik overgestapt naar het NT2-onderwijs waar ik volwassenen en kinderen met diverse culturele achtergronden de Nederlandse taal en cultuur doceerde. Ook hier speelde het creëren van verbondenheid een belangrijke rol.

Emotioneel lichaamswerk

Door de jaren heen merkte ik op het persoonlijke vlak, dat op emotionele momenten en in moeilijke periodes, emoties in mijn lichaam opgeslagen werden waardoor ik blokkeerde. Op het moment dat ik emoties niet in mijn lijf voelde was er ook geen verdriet, woede of boosheid meer. Ik voelde me dan weer vrij en alles kon weer stromen. Dit inspireerde me om workshops en cursussen ’emotioneel lichaamswerk’ te gaan volgen. Uiteindelijk werd ik klankmassagetherapeut volgens de methode van Peter Hess.

Ayurveda

Hierna heb ik de opleiding tot Ayurvedisch massagetherapeut aan de ‘Hogeschool Ayurveda Geneeskunde’ met succes afgerond, evenals de studie “Ayurvedische voeding en leefstijltherapie” aan de ‘Academy of Ayurvedic studies’.

Psychotherapie

2019: Afstuderen aan de opleiding tot Lichaamsgerichte Psychotherapeut ‘Instituut Aumm’.

Coaching

Tijdens de coaching die ik geef, probeer ik je bewust te maken van de signalen die het lichaam geeft. Waar zitten emoties en blokkades, wat heeft het lichaam te vertellen? Hierdoor kun je jezelf beter leren kennen en begrijpen. Ik werk met voeding & leefstijl,- massage,- ademtherapie,-lichaamsgerichte oefeningen en wandelcoaching op mooie plekken in de natuur.

 

 

 

 

 

 

Expertise:

Carolien Roovers is een therapeut gespecialiseerd in lichaamswerk op basis van Ayurveda & klankmassage, wandel- en gesprekstherapie. Binnen de praktijk kunnen mensen leren omgaan met stress, emotionele problemen of de behoefte aan ontspanning. Ook biedt Praktijk Amchi cursussen en workshops op het gebied van stresshantering.

Ayurvedische leefstijl- en voedings-advies, evenals ayurveda voor kinderen, behoren ook tot haar deskundigheid.

 

 

Opleiding en ervaring

In 2013 de opleiding tot Ayurvedisch massagetherapeut afgerond bij de Hogeschool Ayurveda Geneeskunde.
In 2017 Nutricion 1 en 2 (ayurvedische voedingsleer) met goed gevolg afgesloten bij de ‘AAS – Delight academy’
In 2019: Afstuderen aan de opleiding tot Lichaamsgerichte Psychotherapeut ‘Instituut Aumm’.

Mijn opleidingen samengevat:

 • Ayurvedische massage, Hogeschool Ayurveda Geneeskunde.
 • Klankmassagetherapie, Peter Hess opleidingen.
 • HBO Pedagogiek, Hogeschool van A’dam.
 • Post HBO Nederlands als tweede taaldocent, Seminarium voor Orthpedagogiek.

 

 

 

 

Visie op gezondheid en genezing

Verbondenheid, in tegenstelling tot afgescheidenheid, is bij mijn werk een centraal thema. Gezondheid in individu en samenleving wordt bevorderd door de ervaring van verbondenheid tussen mensen, waarbij de diversiteit van culturele achtergronden overstegen dient te worden. Mijn ervaring is ook dat het vrij kunnen stromen van emoties een belangrijk aspect is van een gezond leven. Op emotionele momenten en in moeilijke periodes worden emoties in het lichaam opgeslagen en ontstaan er blokkades. Op het moment dat het lichaam vrij is van emoties en er geen verdriet, woede of boosheid meer is, komt er weer een gevoel van vrijheid en kan alles weer stromen. Dan vindt genezing plaats. Ik mijn werk maakt ik gebruik van deze ervaring.

Visie op voeding

Door goede voeding op het juiste moment kunnen ziekten en/of aandoeningen verdwijnen. Genezing is vaak niet mogelijk door alleen medicatie, zonder de juiste voedingsregels in acht te nemen.
Ieder heeft zijn eigen persoonlijke constitutie die grote invloed heeft op de balans tussen ziekte en gezondheid. Door rekening te houden met de persoonlijke constitutie kan men ziekte voorkomen en/of herstel bevorderen.

Ayurveda voor kinderen

Gezondheidsproblemen en aandoeningen bij kinderen zijn dikwijls gerelateerd aan de aangeboren constitutie. De natuurlijke balans in de constitutie kan van kind tot kind verschillen. Als gevolg kan een kind baat hebben bij andere voeding, leefstijl en levensgewoonten. Wat voor de één goed is, hoeft niet goed te zijn voor de ander.
Veel ‘moderne’ kinderaandoeningen zoals: ADHD, concentratiestoornissen, huidaandoeningen e.d. zijn te voorkomen en/of te verlichten door een gezonde dagelijkse routine, leefstijl & voeding passend bij de constitutie van uw kind.

 

 

Mijn specialismen

 •  Ayurvedische massage
 • Ayurvedische voedingstherpaie
 • Ayurveda voor kinderen

Overig:

 • Klankmassage,
 • Pedagogiek
 • Stresshantering
 • Interculturele begeleiding en coaching

Werkwijze therapie

Middels een intakegesprek en eventueel een daaraan gekoppelde vragenlijst bekijk ik samen met de cliënt waar de behoefte ligt en welke weg samen te bewandelen. De cliënt stelt zelf een programma samen naar aanleiding van ervaringen in haar of zijn leven. Eventueel worden er oefenopdrachten gegeven om thuis mee te oefenen. Dit alles geld natuurlijk niet voor mensen die komen voor een ontspanningsmassage, want daarvoor is een kort voorgesprek voldoende.

Praktijk Amchi, Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 92, 6862 ZZ Oosterbeek.

Afspraken en info: via knop “Maak een afspraak” boven.
Openingstijden: 7 dagen per week zijn afspraken mogelijk.
Tarief: Neem contact.
Lidmaatschap beroepsverenigingen: Niet van toepassing.
Vergoeding door verzekeraars: Niet van toepassing.

Website: www.praktijkamchi.nl
LET OP: Voor een korting bij het eerste consult dient u een afspraak te maken via de knop op deze pagina!