Afspraak maken

Gerrit Jan Gerritsma

Arts

Praktijk Integrale Geneeskunde, Rivierenlaan 258, 8226 LH Lelystad.
Wat bied ik aan? Ayurvedische diagnose, bepaling constitutietype, polsdiagnose, diverse behandelingen, lezingen.

Lid van beroepsvereniging: NL: AVIG; DE: Deutsche Gesellschaft für Ayurveda.
Vergoeding door zorgverzekering: geheel of gedeeltelijk afhankelijk van de polis.
Consult: Voor het maken van een afspraak klikt u op de knop “Maak een afspraak “. U vult een aanvraag formulier in dat rechtstreeks naar de behandelaar(ster) wordt verzonden. Wanneer u zo een afspraak aanvraagt, heeft u recht op 5 euro korting bij het eerste consult.

Volgens de ayurveda is het innerlijke Zelf (Atma) activeren en u afstemmen op de kosmische intelligentie het centrale thema om gezondheid te optimaliseren. In andere woorden: verlies van het contact met deze intelligentie is de oorzaak van ziek zijn of lijden. Om beter te worden gaat U zoeken naar wegen om er uit te komen en het contact te herstellen. De kennis van en ervaring met ayurveda stelt me als Ayurvedisch behandelaar in staat dit proces te begeleiden.

Verdere informatie over de praktijk vindt u hieronder.

 

Ayurvedische expertise:

Ayurvedische diagnose, bepaling constitutietype, polsdiagnose, begeleiding detox-kuren (panchakarma), preventief consult, advies voeding bioritme, behandeling chronische klachten, lezingen over actuele gezondheidsthema’s.

Sinds 1989 werk ik fulltime met Ayurveda. Veel ervaring met ayurvedische polsdiagnose.

 

Opleiding en ervaring

Na mijn opleiding tot regulier arts ben ik mij gaan toeleggen op de ayurveda:
• zomer 1989: basiskennis voor artsen in Maharishi Ayurveda: constitutiebepaling, polsdiagnose, doshas, dieet, chronobiologie, fytotherapie, rasayanas en fysiologische reinigingsbehandelingen (Panchakarma).
• september 1989, september 1990, cursussen voor gevorderden in polsdiagnose met Dr Raju.
• Juni 1993: artsencursus voor psychiatrie en Maharishi Ayurveda door Dr Balaraman uit Kerala
• November 1999: artsencursus met astavaidya Dr. Moos, Kerala, over de behandeling van 21 chronische ziekten.

Verdere opleiding:
• 1992-1993: artsencursus voor (westerse) natuurgeneeswijzen, bij de artsenvereniging tot bevordering van de natuurgeneeswijze (ABNG).

Beroeps – ervaring:

1989-1992 werkzaam als arts voor het Maharishi Ayurveda Gezondheidscentrum in Laag Soeren.
1992-1993 eigen praktijk voor Maharishi Ayurveda natuurgeneeskunde, Lelystad, en onderwijs in anatomie pathologie aan de academie voor natuurgeneeskunde Meppel.
1993-2005: freelance werk als arts voor het Maharishi Ayurveda Gezondheidscentrum Bad Ems en verschillende andere Maharishi Ayurveda Gezondheidscentra in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
Sinds Februari 2000: regelmatige samenwerking met experts in Maharishis Vedische Gezondheidsbenadering uit India, waaronder Vaidya Jayaramanuja Raju, B.A.M.S. (Secretary, All-India Ayurvedic Medical Graduates Association (Bhagyanagar), Hyderabad, India),
Astavaidya Moos, Astavaidya Nambi, Dr H. Garge, Dr Shinde en Professor Ranga Rao.
Vanaf zomer 2005 tot heden: werkzaam als arts in eigen praktijk voor integrale geneeskunde, verbonden aan het Maharishi Ayurveda Gezondheidscentrum in Lelystad.


Visie op gezondheid en genezing

Gezondheid is: Vrij en onafhankelijk kunnen functioneren, gelukkig zijn, kunnen doen wat u/je wilt en wat bij u past. Gezondheid is het activeren van de innerlijke dokter.
In termen van ayurveda is het innerlijke Zelf (Atma) activeren en u afstemmen op de kosmische intelligentie het centrale thema om uw gezondheid te optimaliseren. In andere woorden: verlies van het contact met deze intelligentie is de oorzaak van ziek zijn of lijden. Om beter te worden gaat U zoeken naar wegen om er uit te komen en het contact te herstellen. De kennis van en ervaring met ayurveda stelt me als Ayurvedisch behandelaar in staat dit proces te begeleiden.

Wetenschappelijke publicaties

1986 De invloed van het Transcendente Meditatie Programma op de snelle oogbewegingen tijdens de REM – slaap. Onderzoek in het kader van doctoraal-examen geneeskunde Rijksuniversiteit Limburg, o.l.v. Dr Olga Petra Quadens, Universitaire Instelling Antwerpen
1990: Maharishi Ayurveda en veroudering, een overzicht van het wetenschappelijk onderzoek, Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde 7e jaargang, (1991) Nr.6 blz. 249-259.
1995: Maharishi Ayurveda, een overzicht van het wetenschappelijk onderzoek tot op heden. Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde, Jaargang 11, Augustus 1995, blz 131-162 (themanummer).
1998: wetenschappelijke bevestiging van de chronobiologie-leer in Ayurveda: verenigingsblad van de Nederlandse Vereniging voor Volkomen Gezondheid
1999: Genetische manipulatie: de risico’s, Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde, 15 e jaargang (januari1999), blz 29-33.

Sinds april 2015 artikelen voor het Tijdschrift Integrale Geneeskunde (TIG)

  • mei 2015: Ayurveda en chronische vermoeidheid
  • september 2015: Ayurveda en psychiatrie
  • december 2015: Ayurveda en chirurgie plus algemene introductie in Ayurveda

 

Mijn specialismen

  • Diabetes (type 2)
  • Reumatische aandoeningen
  • Auto-immuunziekten
  • Vage klachten
  • Eczeem

Werkwijze

Ayurveda Consult
Voor het consult ontvang je een vragenformulier over je gezondheid. Dit dien je volledig ingevuld mee te nemen naar het consult. Zo hebben we meer tijd voor het persoonlijke gesprek. Als je gegevens hebt van laboratoriumonderzoeken of van consulten bij collega’s, dan vragen we jou om daarvan een kopie mee te nemen. Neem ook alle gegevens over jouw medicijnen of de verpakkingen mee.

Diagnose

Bij het stellen van een diagnose gebruik ik zowel mijn medische kennis als basisarts als mijn ayurvedische kennis. Met de speciale ayurvedische diagnose verkrijg ik gedetailleerde informatie over de sterktes en zwaktes in alle organen en delen van jouw lichaam. Daarnaast geeft het mij informatie over o.a. jouw doshas, de afvalstoffen in je lichaam (ama), de kracht van je spijsvertering (agni) en je algehele genezingskracht (ojas).

Adviezen
De ayurvedische behandeling herstelt het natuurlijke evenwicht (homeostase) in je lichaam en geest. Hiervoor geeft Maharishi Ayurveda de volgende adviezen:
1. Adviezen voor jouw lichaamsconstitutie:
Deze adviezen zijn eenvoudig toe te passen. Toch hebben ze een groot effect op je hele gezondheid. Ze betreffen o.a. lichaamsbeweging, spijsvertering, voeding of dagindeling. We kijken ook naar de invloed van jouw gedrag, emoties, gedachtepatronen en omgeving op je gezondheid.
2. Ayurvedische kruidenpreparaten:
De kruiden verbeteren gericht het functioneren van specifieke organen. Ze zijn van natuurlijke oorsprong en bevatten géén schadelijke stoffen.
3. Andere adviezen:
Indien nodig geef ik adviezen voor specifieke yoga- of ademhalingsoefeningen, voor transcendente meditatie of een reinigingskuur in het Maharishi Ayurveda Gezondheidscentrum (MAG). Ik adviseer een reinigingskuur als uit de diagnose blijkt dat het teveel aan ama (afvalstoffen) in jouw lichaam een belangrijke oorzaak is van jouw klachten. Als ik een tekort aan vitaminen of mineralen waarneem, raad ik bepaalde voedingssupplementen aan.

 

Ingang praktijk

Praktijk Integrale Geneeskunde, Rivierenlaan 258, 8226 LH Lelystad.

Afspraken en info: via de knop ‘Maak een afspraak’.

Tarief:
Eerste consult (duur 1 uur) € 130,00,
Vervolgconsult standaard (30 min.) € 70,00,
Vervolgconsult extra (45 min.) € 108,00,
Kort consult (20 min.) € 45,00,
Telefonisch consult (tot 10 min.)€ 15,00.

Lidmaatschap beroepsverenigingen: NL: AVIG; DE: Deutsche Gesellschaft für Ayurveda.
Vergoeding door verzekeraars: Bij aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijke vergoeding afhankelijk van de polis.

Website: www.ayurveda-arts.nl
LET OP: Voor een korting bij het eerste consult dient u een afspraak te maken via de knop “Maak een afspraak”!